spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTAmenzi de peste 6.000 de lei în prima zi cu trotinete electrice...

Amenzi de peste 6.000 de lei în prima zi cu trotinete electrice prin oraş (video)

Prima zi cu trotinete electrice în municipiul Botoşani nu s-a încheiat fără amenzi. Astfel, marţi, politiștii rutieri au aplicat conducătorilor trotinetelor electrice, 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 6.000 de lei, pentru lipsa vestelor reflectorizante pe timp de noapte, lipsa actului de identitate, transport pasager pe trotinetă și lipsa mijloacelor de iluminare pe timp de noapte.

Conducătorii trotinetelor electrice nu se vor deplasa pe trotuare, dacă acestea nu sunt prevăzute cu pistă pentru biciclete. În acest caz se vor deplasa doar pe drumul public. Cei care nu respectă regulile de circulaţie riscă amenzi cuprinse între 580 de lei și 1.160 de lei.

„Pentru a folosi trotinetele, clienții trebuie să instaleze aplicația Bolt”

La Botoşani, pot fi folosite, începând de marţi, 250 de trotinete electrice. Acestea aparţin companiei Bolt şi pot fi închiriate de botoşăneni. „Pentru a folosi trotinetele, clienții trebuie să instaleze aplicația Bolt, pe care o pot descărca de pe Google Play sau Apple Store. După configurarea contului, vor vedea o pictogramă – trotinetă – în aplicație (colțul dreapta sus), iar atingerea acesteia îi va duce în interfața de închiriere. Trotinetele pot fi deblocate prin scanarea codului QR. La prima utilizare, aplicația arată instrucțiunile de folosire a acestora și modul în care ele trebuie să fie parcate în siguranță la final. Limita de vârstă minimă necesară pentru închirierea trotinetelor electrice este de 16 ani, iar utilizarea lor, din motive de siguranță, este permisă unui singur pasager per cursă, fiind interzis accesul a doi sau mai mulți pasageri pe o trotinetă”, transmit reprezentanţii companiei.

Bolt recomandă utilizatorilor să acceseze „Modul începător” atunci când folosesc o  trotinetă electrică pentru prima dată și să parcurgă cu atenție setul de recomandări și măsuri de siguranță din aplicație.

Limită de viteză pe drumuri 

Clienții sunt rugați să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete, să parcheze trotinetele numai în locurile permise și să aibă asupra lor un act de identitate. În lipsa pistelor de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h.

De asemenea, aplicația contraindică utilizarea trotinetelor pe ploaie sau vânt puternic, în condiții de polei sau ceață, sub influența oricăror substanțe toxice. Nu este recomandată folosirea acestora pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete, nici pe aleile din parcuri sau din grădini publice, cu excepția cazurilor când nu stânjenesc circulația pietonilor.

Unde se lasă trotinetele 

„La finalul cursei, utilizatorii trebuie să parcheze trotineta într-un loc sigur, în afara carosabilului sau în zonele marcate pe hartă, în aplicație. Pe trotuarele cu lățimea de minimum 2m, amplasarea sau staționarea trotinetelor trebuie făcută paralel cu bordura, înspre carosabil, pe aliniamentul copacilor și stâlpilor de pe trotuar, cu condiția ocupării lățimii maxime de 0,5 m din lățimea trotuarului. Parcarea trotinetelor în afara zonelor desemnate este penalizată cu suma de 150 de lei”, precizează reprezentanții companiei.

Deblocarea trotinetelor Bolt este gratuită, iar prețul curselor este de 0,5 lei pe minut, taxa făcând din trotinete un mijloc de transport extrem de convenabil.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
19.5 ° C
19.6 °
18.8 °
43 %
3.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...