spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăSportSemifinalele Europa League se dispută astăzi

Semifinalele Europa League se dispută astăzi

Manșa tur a semifinalelor Europa League are loc astăzi de la ora 22:00, returul fiind programat joi, 18 mai. Cele două semifinale sunt AS Roma – Bayer Leverkusen și Juventus – Sevilla. Finala competiției este programată pentru data de 31 mai, la Budapesta, pe „Pușkaș Arena”.

În prima semifinală, pe „Olimpico”, AS Roma se va duela cu Bayer Leverkusen.

AS Roma a ajuns în „careul de ași” al competiției după ce în sferturile de finală a trecut de Feyenoord. După ce a ceat în Olanda cu 1-0, trupa lui Jose Mourinho s-a impus pe „Olimpico” după 90 de minute de joc cu 2-1, tranșând soarta calificării în prelungiri, unde italienii au mai punctat de două ori.

De partea cealaltă, Bayer Leverkusen a ajuns în această fază a competiției după ce în sferturile de finală i-a eliminat pe belgienii de la Royale Union. Astfel, după un surprinzător 1-1 în Germania, echipa antrenată de Xabi Alonso a învins clar în Belgia, scor 4-1.

„Dubla” se anunță extrem de echlibrată, însă nemții au un ușor avantaj la calificare în opinia bookmakerilor, având cota 3.50 pentru a câștiga trofeul, față de 3.75 cât este cotată AS Roma.

În turul celei de-a doua semifinale, Juventus va primi pe teren propriu vizita celor de la Sevilla.

Juve a început campania europeană în Liga Campionilor ,încheind pe locul 3 în Grupa H. „Alb-negrii” și-au continuat aventrua eurpeană în Europa League unde în fazele eliminatorii a trecut de Nantes (n.r. 4-1 la general), Freiburg (n.r. 3-0 la general), și Sporting (n.r. 2-1 la general).

La fel ca și Juve, și andaluzii și-au început campania eurpană în Champions League, închiend pe locul 3 în Grupa G. Înainte de a ajunge în „careul de ași” al Europa League, ibericii i-au eliminat rând pe rând pe cei de la PSV (n.r. 3-2 la general), Fenerbahce (n.r. 2-1 la general) și Manchester United (n.r. 5-2).

„Bătrâna Doamnă” are prima șansă la calificare, fiind favorita bookmakerilor la câștigarea trofeului, cu o cotă de 3.00, Sevilla fiind ultima în topul preferinței specialiștilor cu o cotă de 4.50.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
14.5 ° C
15.5 °
14.4 °
60 %
3kmh
30 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
25 °
mie
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...