marți, mai 6, 2025
AcasăSărbătoarea ZileiSfânta Muceniță Agripina

Sfânta Muceniță Agripina

A luat cununa muceniciei în anul 275, în timpul domniei împăratului Valerian. Sfânta Agripina s-a născut la Roma într-o familie de creștini, primind încă din copilărie o educație în duhul Evangheliei lui Hristos.

Mărturisind dreapta credință în vremea persecuțiilor, Sfânta Agripina a fost supusă la numeroase torturi. În timpul acestora muceniței i s-a arătat îngerul Domnului, care a întărit-o. Dar nemaiputând suporta chinurile îngrozitoare la care a fost supusă, sufletul muceniței s-a mutat la Domnul.

Însoțitoarele acesteia, Vasa, Paula și Agathonica au luat trupul sfintei și l-au dus în Sicilia. Pe locul unde au fost îngropate sfintele moaște a fost ridicată o biserică în cinstea Sfintei Mucenițe Agripina, unde s-au petrecut numeroase minuni.

 

Sfântul Eustohie

 

Era preot al idolilor orașului Ousade, condus de guvernatorul Agrippa în vremea lui Maximian (285-305) și, prezentându-se la Eudoxie, Arhiepiscopul Antiohiei, fu botezat și apoi făcut preot. Regăsindu-și cei trei copii, Lolia, Prov și Urban, precum și pe nepotul său Gaie, într-un sat din Lycaonia, Lystra, Eustohie îi învăță credința în Iisus Hristos și îi boteză, precum și pe toate celelalte rude ale sale. Continuând pe cale, a fost arestat de păgâni și condus în fața guvernatorului. Cum îl mărturisea fără frică pe Mântuitor, guvernatorul porunci să fie sfâșiat de la coaste până pe șolduri. Apoi îi luară pe cei trei copii ai sfântului,  Lolia și  Urban și Prov, îi așezară față în față și le sfâșiară obrajii. În timp ce tinerii sufereau astfel chinurile, Sfântul Eustohie era decapitat. La câteva zile, Gaie și cei trei copii ai lui Eustohie au fost decapitați, pătrunzând învingători în curtea cerească.

 

Preot Olivian SANDU

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
13.9 °
13.6 °
79 %
3.6kmh
97 %
mar
16 °
mie
13 °
J
12 °
vin
11 °
S
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În sfârșit s-au făcut secții de votare pentru cei care nu mai sunt printre noi, dar încă sunt în registrul electoral.

EDITORIAL

Când justiția începe să miroasă a tocmeală, ceva e profund stricat în sistemul care ar trebui să fie stâlpul dreptății într-o societate. Ultimul caz...

EPIGRAMA ZILEI

E ziua-n care Nu scot mașina din parcare Pentru că un neterminat De vreo trei ore m-a blocat...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...