marți, mai 14, 2024
AcasăSportDrumul spre grupele Cupei României trece prin Mioveni!

Drumul spre grupele Cupei României trece prin Mioveni!

CS Mioveni – FC Botoșani, va avea loc astăzi, 30 august, de la ora 17:30 pe stadionul „Orășenesc” din Mioveni, în play-off-ul Cupei României. În ediția trecută a Cupei României, în runda a doua a Grupei B, CS Mioveni s-a impus în fața lui FC Botoșani cu 1-0.   . 

FC Botoșani are prima șansă la calificarea în grupele Cupei României, având o cotă de 1.55 pentru a îndeplini acest obiectiv, față de 2.45 cât are divizionara secundă.

La moldoveni ar putea sta pe bancă în acest meci Dan Alexa. Tehnicianul și-a dat acceptul de a prelua gruparea „roș-alb-albastră, iar aseară era așteptat să facă joncțiunea la Pitești cu echipa și să semneze contracul. Totul ar trebui să fie o simplă formalitate, însă există „precedentul” Nicolae Dică, antrenor care s-a răzgândit în ultimul moment duminică seară și nu a mai semnat cu FC-ul, deși era înțeles în proporție de 99% cu Valeriu Iftime.

Dacă pentru botoșăneni acest duel va reprezenta debutul în această ediție a Cupei României, în schimb, de partea cealaltă, CS Mioveni a mai jucat un meci pentru a accede în play-off-ul întrecerii, joc pe care l-a câștigat la scor, 5-0,  în deplasare cu formația CSM Rm. Vâlcea.

În SuperLigă, FC Botoșani a ratat acest start de campionat, fiind fără victorie după șapte runde, cu doar 3 puncte în clasament, ocupând penultimul loc, care este direct „retrogradabil”. În week-end-ul trecut, botoșănenii au cedat în „Gruia” cu 3-1.

De partea cealaltă, retrogradați în urma parcursului avut în sezonul trecut în SuperLigă, CS Mioveni și-a început aventura în Liga a 2-a cu trei remize, runda trecută bifând și primul succes, 1-0 la Piatra Neamț cu Ceahlăul, ocupând locul 9 în clasament cu 6 puncte.

În ediția trecută, pe lângă duelul din grupele Cupei României de care am amintit mai sus, în „regularul” SuperLigii, cele două au terminat nedecis, 0-0 la Mioveni și 1-1 la Botoșani, pentru ca în play-out, moldovenii să câștige cu 5-1.

Partida CS Mioveni – FC Botoșani, va începe la ora 17:30, duelul nefiind televizat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.6 ° C
12.6 °
11.6 °
74 %
3.1kmh
85 %
mar
11 °
mie
13 °
joi
17 °
vin
17 °
sâm
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici (foto stânga) a fost în campanie electorală și la târgul agro-zoo de la Popăuţi.

EDITORIAL

Campanie electorală, desigur, astfel că nu trebuie să ne mire faptul că indivizii care visează să ne spolieze în următorii patru ani nu se...

EPIGRAMA ZILEI

Ba-i subțire, ba e gros Dar cu ... caracter frumos. Și oriunde pe pământ E ... purtător de cuvânt! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...