joi, mai 16, 2024
AcasăLocalLiceele agricole din Botoșani, în inima discuțiilor regionale

Liceele agricole din Botoșani, în inima discuțiilor regionale

Vineri, 12 aprilie, la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași, a fost organizată întâlnirea regională a liceelor agricole. Printre participanți s-au aflat și trei unități de învățământ din Botoșani.

Astfel, la întâlnirea regională, județul Botoșani a fost reprezentat de Liceul Tehnologic „Demostene Botez” Trușești, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani și Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni.

La activitate au participat reprezentanți din instituții de învățământ superior, precum Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași, precum și de la World Vision Romania, Junior Achievement Romania, Fundația Civitas pentru Societatea Civila Cluj și Fundația Comunitară Iași.

Probleme întâmpinate de liceele agricole

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute probleme de interes pentru liceele cu specializări preponderent agricole, printre care îmbunătățirea imaginii învățământului agricol, colaborarea cu agenții economici, resurse pentru materialele didactice și modele de buna practică.

Ana-Maria Loghin, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Botoșani, a transmis că „au fost prezentate noi oportunități de finanțare pentru învățământul profesional și tehnic preuniversitar”.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
17.7 ° C
17.7 °
17.1 °
38 %
2.7kmh
47 %
joi
17 °
vin
19 °
sâm
12 °
Dum
20 °
lun
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Noroc că l-au băgat la bulău pe Dragnea și a unit Iohannis partidele, că era festival și în centru, dar cu altfel de muzică.

EDITORIAL

Vești „bune” pentru învățământul românesc. Săptămâna aceasta trebuia să intre în tipografii „Broșura pentru admiterea în liceu”, un document cât se poate de util...

EPIGRAMA ZILEI

Am înțeles din ce pricini Marea deloc nu le priește : El să n-audă de rechini Iar dumneaei, de … pește! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...