Tăierea porcului de Crăciun îi pune în gardă pe pompieri. Cum sărbătorile de iarnă se apropie, iar oamenii încep tradiţiile pentru pregătirea preparatelor din carne (sacrificarea animalelor, afumarea preparatelor din carne, etc.), reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-au gândit să le atragă atenţia oamenilor şi au venit cu o serie de recomandări. Asta pentru că, anii trecuţi, mai mulţi botoşăneni au avut de suferit fie de pe urma unor incendii provocate din neglijenţă, fie din cauza unor accidentări (plăgi tăiate, arsuri). Pentru evitarea unor astfel de incidente, pompierii recomandă:
– locul ales pentru pârlirea porcilor să fie la o distanţă de siguranţă faţă de construcţii sau depozite de furaje ;
– buteliile de gaz utilizate la pârlirea porcilor, să fie amplasate la distanţă faţă de arzător, iar furtunurile de alimentare să fie prevăzute la capete cu coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri ;
– asigurarea mijloacelor de primă intervenţie (vase cu apă, stingătoar etc ) în apropierea locului unde se desfăşoară activităţile ;
– afumătorile trebuie amplasate la distanţe de siguranţă faţă de restul construcţiilor şi trebuie supravegheate pe toată perioada funcţionării ;
– pentru a se evita accidentările (plăgi tăiate, arsuri) se recomandă ca aceste activităţi să nu fie desfăşurate de către persoane în stare de ebrietate.