vineri, mai 2, 2025
AcasăLocalUnde putem să votăm la alegerile prezidențiale, în funcție de locul în...

Unde putem să votăm la alegerile prezidențiale, în funcție de locul în care ne aflăm

Biroul Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024 (BEC) a stabilit, joi, că alegătorii care în ziua votului pentru preşedinte sunt în localitatea de domiciliu votează doar la secţia la care sunt arondaţi, pe listele permanente.

Dacă nu sunt în localitatea de domiciliu, alegătorii pot vota la orice secţie, pe lista suplimentară. Cei care sunt în străinătate în ziua alegerilor pot vota la orice secţie de votare, transmite News.ro.

”În şedinţa din data de 17 octombrie 2024, Biroul Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2024 (BEC) a adoptat Decizia privind unele măsuri pentru exercitarea dreptului de vot la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 în condiţii de legalitate, egalitate şi integritate.

Conform deciziei, alegătorul care, în ziua votării, se află în unitatea administrativ-teritorială în care şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa votează numai la secţia de votare unde este înscris în lista electorală permanentă. Totodată, alegătorul cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti nu îşi poate exercita dreptul de vot la o secţie de votare situată în alt sector al municipiului Bucureşti decât cel în care are domiciliul sau reşedinţa, dar îşi poate exercita dreptul de vot la orice secţie de votare aflată în alt judeţ, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară”, a transmis, joi, BEC, într-un comunicat de presă.

Ce fac cei care se află în altă localitate decât cea de domiciliu

Potrivit documentului citat, în cazul în care, în ziua votării, alegătorul se află într-o altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa poate vota la orice secţie de votare, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară.

”De asemenea, alegătorul cu mobilitate redusă poate vota la orice secţie de votare care îi asigură accesul la vot, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară, dacă acesta nu este înscris în lista electorală permanentă a secţiei de votare respective. Totodată, alegătorul aflat în străinătate poate vota la orice secţie de votare organizată în afara ţării”, a mai transmis BEC.

Potrivit deciziei, în situaţia în care, la ora 21.00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare constată că în secţia de votare, precum şi la rând, în afara sediului acesteia, se află persoane care s-au prezentat să voteze, va prelungi votarea până cel mai târziu la ora 23.59.

”Reprezentanţii instituţiilor mass-media străine acreditate de Autoritatea Electorală Permanentă şi ai instituţiilor mass-media româneşti au posibilitatea de a filma/fotografia în locurile publice din zona de votare şi în localul secţiei de vot fără a aduce atingere secretului votului şi fără a prelucra date cu caracter personal. Fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot este interzisă”, a mai transmis BEC.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
20.6 ° C
21.6 °
20.5 °
35 %
2.5kmh
51 %
vin
23 °
S
26 °
D
27 °
lun
19 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

O piedică în calea uitării. Ca să nu mai zică cineva că nu-i iubim pe politicienii care ne reprezintă.

EDITORIAL

Când am început, în urmă cu aproape 5 ani, colaborarea cu „Monitorul de Botoșani”, m-am gândit că aceasta nu o să dureze mai mult...

EPIGRAMA ZILEI

Trebuie eliminați Urgent și pe orice cale Urșii din Munții Carpați Și șacalii din ... Bucale! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...