joi, mai 29, 2025
AcasăLocalAsfalt de unică folosință pe strada Bucovina. S-a surpat la prima ploaie

Asfalt de unică folosință pe strada Bucovina. S-a surpat la prima ploaie

Strada Bucovina, una dintre arterele importante care leagă municipiul Botoșani de comuna Curtești, a cedat la doar câteva săptămâni după ce a fost asfaltată. La prima ploaie serioasă, carosabilul s-a rupt, s-a vălurit și s-a surpat pe o porțiune de aproximativ 200 de metri, în zona cunoscută pentru probleme recurente la infrastructura subterană.

Botoșănenii din zonă susțin că au atras atenția autorităților încă din faza de șantier că întreaga conductă de apă pluvială de sub stradă este compromisă și ar trebui înlocuită. Cu toate acestea, compania de apă Nova Apaserv a decis să înlocuiască doar o mică porțiune, considerând că este suficientă o intervenție punctuală.

„Acolo am schimbat undeva la trei tronsoane, aproximativ 50 de metri liniari de conductă pentru apă pluvială, în cursul anului trecut”, a declarat Alin Cirimpei, directorul Nova Apaserv.

Primarul arată cu degetul spre Nova Apaserv

Reporterii „Monitorul” au încercat să îl contacteze pe primarul Cosmin Andrei, însă acesta a comentat situația doar printr-o postare pe rețelele sociale, în care precizează că degradarea carosabilului a fost cauzată de „un branșament executat incorect” și de „incapacitatea conductei de apă pluvială de a prelua cantitatea de apă în urma precipitațiilor abundente”. El susține că responsabilitatea rețelei aparține Nova Apaserv și că toate reparațiile vor fi suportate de operatorul de apă, inclusiv daunele produse.

„Nu știm din ce cauză s-a produs”

Deși primarul dă vina exclusiv pe un branșament executat greșit și susține că vina aparține operatorului de apă, directorul Nova Apaserv nu împărtășește această perspectivă și afirmă că abia urmează să fie stabilită cauza exactă a surpării.

„În momentul de față, nu știm din ce cauză s-a produs problema. Urmează să avem o constatare tehnică — probabil se vor ridica la cotă câteva cămine — și vom vedea dacă este o problemă care ține de conducta de apă pluvială sau nu. Urmează să facă o expertiză colegii mei și, împreună cu cei care au asfaltat și cu Primăria Municipiului Botoșani, vom trage o concluzie. Astăzi nu avem un răspuns clar, dar mâine ar trebui să intervenim împreună cu cei de la primărie, ca să vedem exact care este cauza”, a spus Alin Cirimpei, directorul Nova Apaserv.

Strada Bucovina, un coșmar recurent

Nu este pentru prima dată când strada Bucovina, în drumul spre Curtești, ajunge subiect de revoltă publică. „Monitorul” a scris încă din anul trecut despre starea deplorabilă a acestei artere, afectată grav de lucrările companiei de apă. La acel moment, botoșănenii din zonă avertizau că situația este periculoasă și cereau intervenții serioase, nu doar peticiri temporare.

„Păi a fost domnu’ primar, că au fost reclamații cu gurile de canal strâmbe, care fac zgomot când trec mașinile mari. Asta era cu ani în urmă. Dar acuma problemele sunt și mai mari. Rețeaua de apă pluvială, sau de canalizare, nu știu, a cedat în trei locuri și au săpat din 50 în 50 de metri. Avem trei gropi mari lăsate așa și de dinainte de Paști, e un pericol, poate să se întâmple o tragedie. Ne spunea atunci să așteptăm, că strada trebuie refăcută cu totul, dar să vină mai întâi utilitățile, să nu săpăm de două ori. Au venit toate utilitățile, trece și gazul pe sub șosea, și nu mai repară nimeni. Cică pe aici o să treacă autobuze electrice spre Curtești. Eu chiar vreau să văd dacă o să încapă autobuzele printre gropanele astea”, declara, anul trecut, un botoșănean care locuiește pe strada Bucovina.

Deja ai votat!

AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!

„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT AL COMPANIEI TALE

Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat. Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro *Baza legală poate fi consultată AICI.

Botoșani
cer fragmentat
17.2 ° C
17.2 °
17.2 °
73 %
3.4kmh
81 %
J
18 °
vin
18 °
S
20 °
D
24 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Acuma, după alegeri, trebuie să semnalezi clar că ai rămas prefect, să nu existe confuzii.

EDITORIAL

Nu ar fi o gaură-n cer faptul că partidele politice din România primesc finanțare de la bugetul de stat, adică din buzunarele noastre. Pentru...

EPIGRAMA ZILEI

Am aflat de ce nu poate Diploma să ne-o arate: L-a dezamăgit poporul Și-a tăiat-o cu toporul...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...