Duminică, 22 iunie, s-a încheiat festivalul Street Food ce a venit la Botoșani cu preparate din întreaga lume și muzică live interpretată de artiști îndrăgiți de fanii rock-ului.
În ultima seară de festival, de la ora 20:00, au urcat pe scenă membrii formației Nuanțe. Fanii au format primul rând cu ceva timp înainte ca trupa să cânte. Edi Bolbea (voce și bas), Alex „Andu” Stoia (chitară) și Gabriel Arsene (tobe) au interpretat melodii precum „Eva”, „Roi de fluturi”, „Două minute” pe care le-au cântat împreună cu cei prezenti. La un moment dat, solistul trupei s-a urcat pe schela scenei pentru a interpreta o melodie.
„Nu știu dacă știți, dar eu sunt un sfert din Botoșani. Bunica mea este din comuna Suharău. Ea avea un frate, în chema nenea Culiță și îi plăcea să facă versuri. Mi-a zis mama că l-aș fi moștenit”, a spus pe scenă solistul trupei.
Fanii au venit la concert cu pancarte ce aveau mesaje de susținere sau prin care cereau bețele toboșarului sau penițele de la chitariștii trupei. Impresionați și ei de numărul mare de fani prezenți, la finalul concertului, Edi Bolbea, solistul trupei, a aruncat nu doar penițe de chitară și bețele de tobe, ci și foaia pe care au notat melodiile, fanii îngrămădindu-se și sărind unii peste alții pentru a le prinde. După concert, formația a dat autografe şi a făcut poze cu fanii, semnând chiar și pe carti de identitate sau huse de telefon.
După o pauză de aproximativ jumătate de oră, botoșănenii au format din nou primul rând din fața scenei pentru a-i asculta de la 21:30 pe cei de la The Mono Jacks. Ploaia nu i-a oprit pe fanii trupei să-i asculte. Până la finalul concertului, cei aproximativ 2000 de oameni s-au bucurat de melodii, precum: „Mai stai un pic”, „Infinit”, „1000 de da”. De asemenea, la final, câțiva fani au prins penițe de chitară. Un fan a luat autograf de la membrii formației chiar pe biletul de tren, impresionând artiștii.
Părerile botoșănenilor despre festival
După un an pauză, Street Food Festival a revenit la Botoșani nu doar cu artiști îndrăgiți, dar și cu preparate americane, asiatice, meditariene, românești. Întrebând mai mulți botoșăneni ce părere au despre bucătăria acestei ediții, aceștia au descris-o ca fiind diversificată, delicioasă și cu un aspect foarte interesant.
– Mădălina Mihai, reporter în cadrul redacţiei BUZZ