spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăLocal BTFinal de anchetă - Cătălina Hodan nu va mai lucra în Inspectoratul...

Final de anchetă – Cătălina Hodan nu va mai lucra în Inspectoratul Şcolar Judeţean

Cătălina Hodan, inspectorul şcolar acuzat de părinţii unei fetiţe cu dizabilităţi că trei ani la rând a făcut făcut terapie cu aceasta „doar pe hârtie”, nu va mai lucra în Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Comisia de disciplină de la nivelul Şcolii Profesionale Speciale „Sfântul Stelian” i-a dat dreptate mamei fetiţei, după ce aceasta a reclamat că în ultimii trei ani şcolari Cătălina Hodan nu s-a prezentat la domiciliu pentru a ţine ore cu fetiţa. Mai mult, mama a demonstrat că nu a semnat nici situaţiile lunare în baza cărora Cătălina Hodan a fost plătită. La propunerea comisiei de disciplină, Consiliul de Administraţie al şcolii a sancţionat-o pe Cătălina Hodan cu avertisment şi a dispus ca aceasta să returneze banii încasaţi necuvenit pe cei trei ani.

Cătălina Hodan a contestat sancţiunea, iar ieri s-a întrunit Colegiul de disciplină din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Colegiul a menţinut sancţiunea care a fost dată de şcoală. Astăzi, în Consiliul de Administraţie, ca urmare a solicitării doamnei Cătălina Hodan, s-a hotărât încetarea detaşării pe funcţia de inspector şcolar, începând cu data de 1 noiembrie. Noi am luat act de decizia doamnei. Pur şi simplu ea a solicitat încetarea detaşării, e ca un fel de demisie care e un act unilaterial, nu trebuie să o motiveze. Pur şi simplu nu a mai vrut să implice instituţia noastră în toată această speţă. Ea mai are o cale de atac în contencios”, a declarat Gabriel Hârtie, inspector şcolar general.

Potrivit oficialului, din moment ce sancţiunea a devenit definitivă, de acum la nivelul şcolii va fi calculat prejudiciul, respectiv suma pe care va trebui să o returneze Cătălina Hodan pentru orele ţinute pe hârtie.

Începând cu 1 noiembrie, Cătălina Hodan îşi va relua activitatea de profesor la Şcoala Specială „Sfântul Stelian” Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
40 %
4kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...