spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăSportRomânia, în grupa principală a Europeanului de handbal

România, în grupa principală a Europeanului de handbal

Naţionala României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin – EHF Euro 2018 din Franţa, după ce a învins echipa Germaniei cu scorul de 29-24 (14-11), aseară, la Brest, în al doilea său meci din Grupa D.

România a început excelent meciul cu performera primei etape (33-32 cu campioana europeană Norvegia) şi după cinci minute conducea cu 5-1. „Tricolorele” au avut un avantaj de trei-patruz goluri până în min. 21, când ecartul a crescut la cinci goluri, 12-7. Germania a înscris trei goluri la rând şi s-a apropiat pe tabelă, 12-10, dar la pauză echipa noastră conducea cu 14-11.

În partea secundă, România a făcut 20 de minute excelente, astfel că avantajul a ajuns la nouă goluri pe tabelă, 25-16 (min. 49). Relaxarea survenită pe final a făcut ca echipa Germaniei să să apropie la patru goluri, scorul final fiind de 29-24.

Portarul Denisa Dedu, care a apărat două aruncări de la ăapte metri şi a avut un procentaj de 37%, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului. O evoluţie remarcabilă din rândul echipei noastre a avut-o şi centrul Eliza Buceschi, autoare a 11 goluri, ea devenind golgetera la zi a turneului final.

Cristina Neagu, care a înscris de cinci ori, a devenit cea mai bună marcatoare din istoria campionatelor europene (206 goluri).

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
16.7 ° C
17.2 °
14.4 °
57 %
1.5kmh
5 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...