Elevii artişti premiaţi pentru un proiect antidrog

„Dincolo de umbră”, un proiect antidrog iniţiat de Liviu Calmuschi, Patricia Calinciuc, Ştefan Paviliuc şi Vladimir Boca, elevi în clasa a XI-a la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” şi coordonat de profesorul Meda Luca, a obţinut premiul I la nivel naţional. Premiul a fost acordat în cadrul Concursului naţional de proiecte antidrog „Împreună”, organizat de Ministerul Educaţiei, aflat în acest an la a XIII-a ediţie.

Proiectul s-a derulat în Liceul de Artă, în perioada martie – mai 2016 şi a avut drept scop prevenirea consumului de alcool şi droguri în rândul adolescenţilor din grupa de vârstă 15-19 ani şi promovarea unui stil de viaţă sănătos prin artă, sport şi alimentaţie. „Am încercat să promovăm modalităţi de petrecere a timpului liber, într-un mod sănătos, fără dependenţe care stopează viaţa”, a spus Liviu Calmuschi.

Potrivit celor precizate de Patricia Calinciuc, au fost organizate activităţi cu elevii din liceu, cum ar fi expuneri, jocuri sportive, ateliere de origami, pictură, desen, jocuri aplicative cu actorul Marius Rusu de la Teatrul „Vasilache” şi concursuri. La aceste activităţi au participat aproape toţi elevii liceului.

Cei patru elevi şi profesorul coordonator vor beneficia de o tabără la Eforie Sud, în perioada 27 august – 1 septembrie. „Această tabără va fi tot tip concurs. Vom realiza un film despre drama unui consumator de droguri, tema concursului din tabără fiind «Canabis şi alcool». Vom realiza şi o coregrafie şi vom prezenta munca depusă de noi în această perioadă. Ne luptăm să realizăm un proiect şi mai bun pentru a fi câştigători şi la nivel de tabără”, au spus cei doi tineri.

Până când vor pleca în tabără tinerii au semnat parteneriate cu mai multe instituţii, inclusiv cu „Monitorul de Botoşani”.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!