Escrocherii în serie, bilet pentru închisoare

Dorohoianul Sorin Alin Verinceanu, cunoscut sub numele de „escrocul cu o mie de feţe”, a fost condamnat definitiv la doi ani şi 156 de zile închisoare în regim de detenţie, după ce a încercat să păcălească, toamna trecută, un cuplu din Săveni. Verdictul final a venit luna trecută, în urma unei sentinţe a Curţii de Apel Suceava.

Trimis în judecată pentru înşelăciune, Sorin Alin Verinceanu a fost condamnat în fapt la doi ani de puşcărie, dar cum mai avea un rest de pedeapsă neexecutat de la ultima condamnare dată de Judecătoria Fălticeni, magistraţii i-au adunat şi acea „codiţă”. În plus, dorohoianul va trebui să plătească şi 3.000 de lei cu titlu de daune morale bărbatului pe care l-a păcălit.

Sorin Alin Verinceanu a fost prins în flagrant într-o benzinărie din Săveni, la sfârşitul lui noiembrie 2015, la scurt timp după ce s-a dat avocat în Baroul Suceava. După ce a semnat în fals un contract de consultanţă juridică cu Ramona S. şi Costache R., acesta le-a pretins 4.700 de lei pentru o taxă fictivă de timbru. Banii urmau să fie plătiţi într-o benzinărie, unde ţeparul a apărut la întâlnire cu un Porsche Cayenne, închiriat de la o firmă de profil din Botoşani. Astfel, imediat după ce s-a întâlnit cu victimele, în scenă au apărut şi poliţiştii, care i-au organizat flagrantul.

În urma percheziţionării autoturismului de lux, poliţiştii au găsit 5.700 de lei, dar şi o ştampilă cu numele fictiv al escrocului. Tânărul, care are opt condamnări pentru înşelăciune, a făcut până acum mai multe victime, dându-se preot, medic, dar şi ziarist, însă de fiecare dată a fost eliberat condiţionat din penitenciar.

 

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!