Romii rămân în Centrul Vechi

0

razie-centru-(1)Mutarea chiriaşilor din Centrul Vechi, proiect al fostului primar Ovidiu Portariuc, nu a fost decât „o chestiunea pur electorală”. Aprecierea îi aparţine primarului Cătălin Flutur, oficial care consideră că această operaţiune nu poate fi făcută deoarece municipalitatea nu dispune de fonduri.

Fostul primar anunţa că va fi realizat un cartier de locuinţe modulare în zona Ion Creangă, proiect în baza căruia trebuiau solicitate fonduri de la Ministerul Dezvoltării. El a prezentat chiar şi o schiţă a viitorului cartier, însă lucrurile nu au mai evoluat.

„Deocamdată nu pot fi duşi nicăieri romii din Centrul Vechi. A fost o chestiune pur electorală atunci. Nu există proiect pentru aşa ceva, dar nu există nici bani pentru aşa ceva”, a declarat Cătălin Flutur.

În cazul în care ar exista spaţii unde să fie mutaţi chiriaşii, în marea lor majoritate romi, actualul primar ar susţine această idee. „A fost şi una dintre discuţiile avute cu reprezentanţii Băncii Mondiale care vin cu bani pentru grupurile ţintă defavorizate şi este un proiect pe care îl desfăşoară acum la Albeşti. Cei de la Banca Mondială au fost în Parcul Tineretului fără să ceară asistenţa noastră, pentru că încearcă să dezvolte proiecte şi să finanţeze exact pe tema asta. Dacă există bani, putem să ne gândim şi la module de nu ştiu care”, a concluzionat primarul Cătălin Flutur.

Mulţi botoşăneni sunt de părere că numai prin mutarea chiriaşilor din Centrul Vechi acea zonă şi-ar putea recăpăta imaginea de odinioară şi anume de loc preferat de promenadă. Mai mult, susţinătorii acestei măsuri sunt de părere că în acele spaţii pot fi mutate instituţii care lucrează cu publicul, sau deschise spaţii pentru expoziţii şi alte manifestări culturale.

Tot fostul primar a vorbit şi despre necesitatea mutării chiriaşilor în cele două ghetouri din Parcul Tineretului. Şi aici măsura este condiţionată de existenţa fondurilor şi a unor spaţii locative libere.

 

Deja ai votat!
se încarcă...