Dorohoian extrădat în Italia

Dorohoianul de 26 de ani, capturat pe 19 iulie în baza unui mandat european de arestare pentru proxenetism, va fi extrădat în Italia. Aşa a decis Curtea de Apel Suceava, care a dispus ca Ciprian Vaipan să fie pus la dispoziţia judecătorului pentru Cercetări Preliminare din cadrul Tribunalului din Bolzano – Italia. Audiat de magistraţi, dorohoianul a solicitat ca, în situaţia în care va fi condamnat la închisoare cu executare, să fie încarcerat în România.

Extrădarea va avea loc în următoarele zile, Curtea de Apel Suceava dispunând şi arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile. „Tânărul este bănuit că, în timp ce se afla pe teritoriul Italiei şi ulterior în Franţa, ar fi comis mai multe infracţiuni de proxenetism. Acesta a fost depistat cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Ciprian Vaipan era căutat încă din martie 2015, când autorităţile italiene au emis mandatul european de arestare pe numele său. „Potrivit informaţiilor furnizate de autorităţile judiciare italiene, începând cu data de 9 noiembrie 2014, cel în cauză «a ajutat şi exploatat prostituţia unei femei de cetăţenie română». Persoana solicitată ar fi ameninţat victima şi a obligat-o să se prostitueze cu scopul de a obţine sume de bani în beneficiul său. A reuşit să controleze activitatea de prostituţie a victimei, infracţiunea fiind săvârşită prin violenţă şi ameninţări”, a precizat Marius Surdu, procuror şef de secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

 

Catalin Flutur

 

Sebastian GHEORGHIU
sgheorghiu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!