Tot mai mulţi pensionarii primesc banii pe card

0

Tot mai mulţi vârstnici botoşăneni şi manifestă dorinţa de a primi pensiile pe card.

Un sfert dintre pensionarii judeţului au manifestat încredere în conturile de pensii. Astfel, până la data de 30 iunie, în acest an au renunţat la serviciile poştale 27.455 de botoşăneni, cu 1.432 mai mult comparativ cu anul trecut, când, la aceeaşi dată, în evidenţele Casei Judeţene de Pensii (CJP) erau 26.024 de pensionari care îşi primeau drepturile financiare pe carduri bancare.

Poştaşii aduc pensiile la domiciliile a 78.687 de botoşăneni, cu 3.902 mai puţini ca anul trecut, când erau înregistraţi 82.589 de pensionari în astfel de situaţii. Diferenţa se datorează şi deceselor înregistrate în rândul pensionarilor.

De la începutul anului până în prezent, statul a virat sume de aproape 180 milioane de lei prin poştă şi 130,8 milioane de lei prin unităţi bancare, pentru plata pensiilor celor aproximativ 100.000 de pensionari botoşăneni.

Transferul pensiei de la serviciile poştale pe card bancar se poate face după ce beneficiarul deschide un cont bancar pentru pensie şi completează o cerere în acest sens la CJP, unde menţionează şi numărul de cont pe care să se efectueze plata lunară a pensiei.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!
se încarcă...