Funcţie de director abandonată pentru familie

Cornel Herghelegiu, directorul Direcţiei de dezvoltare locală din cadrul Primăriei Botoşani, a renunţat la funcţie. Din 23 iulie oficialul s-a aflat în concediu de creştere a copilului şi trebuia să revină la muncă astăzi. Ieri s-a prezentat la Primăria Botoşani şi a purtat o discuţie cu primarul Cătălin Flutur. După întâlnire, Cornel Herghelegiu a anunţat că renunţă la funcţia de director executiv şi activitatea din primărie, urmând să activeze în domeniul privat. În lunile următoare se va dedica mai mult familiei, dat fiind că în luna septembrie soţia sa va aduce pe lume cel de-al doilea copil. Cornel Herghelegiu a explicat că nu primarul a fost cel care i-a solicitat să-şi depină mandatul. „Plec din primărie mulţumit de activitatea pe care am avut-o. Sunt mulţumit de investiţiile care s-au făcut în unităţile de învăţământ şi le mulţumesc tuturor colegilor care au fost alături de mine şi pentru profesionalism”, a declarat Cornel Herghelegiu.

Economist şi membru al Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România, el a venit în Primăria Botoşani în 2012, după ce Ovidiu Portariuc a câştigat funcţia de primar al municipiului.

Chiar după revenirea la conducerea primăriei, Cătălin Flutur s-a declarat nemulţumit de activitatea Direcţiei de dezvoltare locală. Edilul a explicat că întâmpină probleme în găsirea unor funcţionari din primărie care să-şi asume responsabilităţi în privinţa unor proiecte majore. „Încercăm să găsim înlocuitori vajnici pentru cei care se dau loviţi. Când găsim unul, se dă şi celălalt lovit şi tot aşa”, a declarat edilul, adăugând că aşteaptă ca toţi cei din primărie „să pună osul la treabă”.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!