Excursii, jazz şi operetă la Zilele Nordului

În al treilea an de la lansare, Festivalul Zilele Nordului ajunge şi la Botoşani. Vineri, 26 august, de la 14.00 la 17.00, Memorialul Ipoteşti găzduieşte, în cadrul Întâlnirilor Nordului, două cursuri adresate tinerilor, respectiv „Public speaking” cu Andrei Ţigănaş, preşedintele IAA Young Professionals Cluj şi „Managementul proiectelor” culturale cu Alma Andrei, coordonatoarea Centrului de Carieră al Universităţii „Al. I. Cuza din Iaşi”.

Tot de la ora 14.00 încep Tururile Nordului. Primul, numit „Cetatea Doamnei”, le propune turiştilor o excursie ghidată prin Botoşani, iar al doilea, numit „Codrii lui Eminescu”, începe la ora 16.00 la Ipoteşti. De la ora 18.00 teatrul de vară de la Ipoteşti găzduieşte spectacolul de operetă „2%”, din a cărui distribuţie fac parte soprana Lorena V. Puican şi tenorul Adonis Tanţa. Spectacolul pus în scenă de regizorul Nicole David expune într-o notă comică lumea din spatele culiselor, cu evoluţia, pregătirile şi compromisurile pe care le trăiesc artiştii lirici. Acest spectacol îi găseşte pe doi tineri cântăreţi de operetă aflaţi la început de drum, care încearcă să se potrivească standardelor impuse şi depun eforturi pentru a fi acceptaţi de industria muzicii clasice, sacrificându-şi aportul personal şi personalitatea.

Momentul de vârf al zilei este concertul de jazz al timişorenilor de la Spanache Trio, care începe la ora 20.00, în acelaşi loc. Seara va fi închisă cu o proiecţie de film în aer liber, realizată în colaborare cu British Council.

Accesul la toate aceste evenimente este liber.

 

– Larisa TELIŞCĂ

ltelisca@monitorulbt.ro

 

 

Deja ai votat!