Aleşi dezbinaţi de spaţiile verzi

Modul în care sunt întreţinute spaţiile verzi din municipiul Botoşani a fost adus ieri în atenţia aleşilor locali de către consilierul PSD Mihai Gabriel Tănasă. Acesta a spus că botoşănenii asistă la o deşertificare a sensurilor giratorii şi scuarurilor. „Un sens giratoriu amenajat acum trei luni a fost lăsat în paragină, au crescut bălării. Ieri (n.r. – marţi) au mers câţiva muncitori cu cazmale şi s-au apucat să sape. Nu cred că în municipiul Botoşani întreţinerea se poate face aşa”, a spus Mihai Gabriel Tănasă.

Liberalul Eugen Ţurcanu s-a simţit obligat să dea un răspuns, dat fiind faptul că el conduce Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement, structură care are în grijă şi cele mai multe spaţii verzi din municipiu. „Domnul Tănasă e căzut cu paraşuta în consiliu şi vede oraşul de două-trei zile. Investiţia (sensul giratoriu de la intersecţia Bulevardul Eminescu – Petru Rareş) s-a făcut acum câteva luni. Sensul giratoriu nu a fost prins în contractul de întreţinere nici la DSPSA, nici la altă firmă. Obiectivul încă este în custodia constructorului”, a spus Eugen Ţurcanu.

Dincolo de contrele politice din deliberativul local, cert este că în ultima perioadă multe zone de spaţiu verde s-au uscat, la fel cum se întâmplă şi cu mulţi copaci plantaţi de domeniul public. Reprezentanţii Agenţiei Fitosanitare Botoşani au arătat că multe probleme au fost generate de lipsa precipitaţiilor, însă multe dintre acestea ar fi putut fi evitate dacă s-ar fi acordat o atenţie sporită îngrijirii spaţiilor verzi.

 

– Virginia CONSTANTINIU

vconstantiniu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!