Filarmonica vrea să revoluţioneze spectacolele

Cele trei concerte organizate în aer liber de Filarmonica Botoşani la sfârşitul săptămânii trecute au adunat sute de iubitori ai muzicii de acest gen. Scaunele aşezate în faţa scenei amenajate pe Pietonalul Unirii erau ocupate încă de la ora 17.00, când se făceau probele de sunet. „Lumea e sătulă de manele şi concerte de doi lei, vrea ceva frumos, eu nu mă aşteptam să vină atâta public, acum doi ani am avut un concert la Suceava unde au fost 10.000 de oameni, încet-încet se schimbă mentalitatea, lumea vrea altceva”, a declarat Mihai Sîrbu, directorul Filarmonicii Botoşani.

Încrezător după cele trei concerte, managerul Filarmonicii este de părere că oamenii vor plăti şi bilete pentru a veni la spectacole. Pentru stagiunea care urmează să se deschidă la sfârşitul lunii septembrie, se are în vedere ca o dată sau de două ori lunar să existe spectacole cu muzică de film, muzică sud-americană, pop simfonic, rock pop simfonic, pentru a atrage mai ales tineretul. În acest moment instituţiei i s-au alocat bani pentru a cumpăra noi instrumente.

Directorul instituţiei speră ca planurile primarului privind transformarea cinematografului în sediu al Filarmonicii să se concretizeze, pentru a exista săli de repetiţie şi o sală de concerte.

„E bine şi aşa nu e rău, dar eu ca solist voi deschide stagiunea la Piteşti şi voi inaugura noul sediu în cinema, la Braşov este sediu tot în cinema, la Timişoara este, la Iaşi li s-a dat cinema-ul, deci se poate şi la Botoşani, pentru că noi avem 3 săli de cinema la mall. Important e că sunt discuţii, sperăm şi vrem toţi să avem o sală de concerte şi să avem şi noi un sediu unde să putem lucra, cu săli cu tot ce trebuie pentru că e greu aşa”, a mai precizat Mihai Sîrbu.

 

– Larisa TELIŞCĂ

ltelisca@monitorulbt.ro

Deja ai votat!