Şofer beat, salvat dintr-o maşină distrusă

0

Un accident produs la Darabani a arătat încă o dată că există un „Dumnezeu al beţivilor”.

Un tânăr de 29 de ani, care s-a urcat ieri după-amiază beat criţă la volan, a scăpat fără leziuni grave, după ce şi-a distrus maşina.

Bărbatul, găsit cu o alcoolemie uriaşă, se deplasa pe strada Tineretului cu un BMW, atunci când a pierdut controlul asupra volanului. Maşina a intrat într-un cap de pod, după care a ricoşat în gardul unei locuinţe.

Îngroziţi martorii au sărit imediat pentru a-l ajuta pe şofer, însă, cum nu au reuşit să-l scoată din automobilul distrus, au sunat la 112.

În momentul în care au ajuns la faţa locului, membrii echipajelor de urgenţă l-au găsit conştient. Pompierii de la descarcerare au intervenit primii, având nevoie de aproape jumătate de oră pentru a-l elibera pe bărbat, acesta având picioarele prinse sub pedale. Preluat de cadrele medicale, el a fost transportat la spital pentru îngrijiri. Nu înainte, însă, de a fi testat cu etilotestul. Aparatul a indicat 1,11 miligrame/litru alcool pur în aerul expirat, valoare de aproape trei ori mai mare decât cea care face diferenţa dintre contravenţie şi infracţiune.

Poliţiştii spun că, în ultimul an, aproape că nu a existat săptămână în care să nu descopere la volan persoane aflate aproape de comă alcoolică. Ei susţin că de vină pentru escaladarea fenomenului este legislaţia prea blândă. Deşi aceasta prevede posibilitatea ca şoferii beţi să fie trimişi la închisoare, măsura nu este dictată decât în cazul celor care sunt implicaţi în accidente deosebit de grave.

 

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!
se încarcă...