Blocuri inundate cu dejecţii

De mai bine de un an, botoşănenii care au apartamente în blocul turn Sucevei 7, scările A şi B, se confruntă cu o problemă la care nu au găsit rezolvare, în ciuda demersurilor făcute. Subsolul de la cele două scări este inundat periodic, din cauza canalizării din zonă. În ultima perioadă problema se înregistrează aproape săptămânal, spre disperarea locatarilor. În urmă cu câteva zile, apa cu dejecţii a inundat subsolul, însă a ajuns şi până la etajul doi, în chiuvetele oamenilor.

„Tot ce vine de la Aleea Sucevei, de la Castelul de apă, intră la noi în subsoluri. Suntem nevoiţi ca aproape săptămânal să plătim pentru a desfunda cele două subsoluri. Nu avem bani să rezolvăm problema în locul celor de la Nova Apaserv. Noi plătim apa, canalizarea, iar dacă un locatar are restanţe, ajunge în instanţă. Suntem nevoiţi să suportăm mizeria şi mirosul care, culmea, ajunge până la etajul zece”, a declarat Ioan Balan, preşedintele Asociaţiei de proprietari Sucevei 7, A+B.

Problema ar pleca, spun locatarii, de la lucrările la conducta de gaz din zonă. Cu prilejul săpăturilor, a fost spartă şi conducta de canalizare care este din azbociment, iar acolo s-a pus un dop, care cedează frecvent, iar apa şi dejecţiile din zonă ajung în subsolul blocului turn.

Ady Petruşcă, directorul de exploatare la Nova Apaserv, a dat asigurări cu echipa societăţii intervine de fiecare dată, la solicitarea conducerii asociaţiei. Potrivit oficialului, aceste probleme nu s-ar înregistra dacă mulţi botoşăneni ar înţelege să nu arunce vasul de toaletă tot felul de obiecte, de la pamperşi, resturi de mâncare, până la cotoare de legume. Recent, din canalizare a fost scoasă şi o bucată de preş.

Ioan Balan nu a exclus posibilitatea de a pune în zonă afişe prin cate cetăţenii să fie rugaţi să folosească în mod corespunzător grupurile sanitare.

Deja ai votat!