Şoferiţă judecată după un raliu ilegal

0

O tânără, care a urcat la volan fără să aibă permis de conducere şi a produs un accident rutier, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Potrivit anchetatorilor, accidentul a avut loc pe 12 septembrie 2015, când Liliana Andrei, în vârstă de 32 de ani, a urcat la volanul unui BMW, care aparţinea unui prieten, cu gândul să meargă la o nuntă. Nu avea permis, dar urmase cursurile unei şcoli de şoferi, în perioada 29 iunie-26 iulie 2015, însă nu s-a mai prezentat la examen. Cu toate acestea, ea a condus maşina pe mai multe străzi ale municipiului, dar în intersecţia de lângă Biserica „Sfântul Spiridon” s-a izbit cu BMW-ul într-un camion. Tânăra mergea pe strada Independenţei, dinspre mall spre fostul cinematograf „Luceafărul”, dar la intrarea în intersecţie nu a mai oprit să se asigure, deşi avea indicatorul „Oprire”, şi s-a izbit în plin într-o autoutilitară care venea pe Strada Ion Pillat, dinspre piaţă spre fosta Şcoală nr. 3.

În urma impactului, autoutilitara s-a răsturnat, iar o femeie care se afla în cabină, Camelia B., a fost rănită uşor, fiind preluată de o ambulanţă şi dusă la spital. Audiată de poliţişti, tânăra a recunoscut că nu avea permis de conducere, susţinând că trebuia să ajungă la fostul cinematograf „Luceafărul”, unde urma să se întâlnească cu un prieten care să conducă maşina.

Dosarul penal întocmit pe numele tinerei pentru conducere fără permis şi vătămare corporală din culpă a ajuns în atenţia procurorilor, iar în anchetă Liliana Andrei a regretat fapta. Cum femeia rănită nu a depus plângere, procurorii au dispus clasarea cauzei privind vătămarea corporală din culpă, dar au trimis-o în judecată pe tânără pentru conducere fără permis. Primul termen al procesului va avea loc săptămâna viitoare, botoşăneanca riscând să se aleagă cu o sancţiune penală.

 

Deja ai votat!