Dar din cer pentru familia îndoliată de cutremur

Familia Maricicăi Iosub, tânăra de 35 de ani moartă în cutremurul din Italia, a plâns ieri, de Sfânta Maria, de durere, dar şi de bucurie. Surorile, fraţii şi tatăl tinerei o sărbătoreau în fiecare an, pe 8 septembrie, pe cea care a reuşit să ţina familia unită în jurul ei şi a muncit pentru a-i ajuta. Chiar dacă Maricica nu mai venise de doi ani acasă, la Avrămeni, rudele se reuneau şi ciocneau un pahar pentru ea. O sunau şi erau fericiţi cu toţii că o ştiau bine. Ieri, însă, au plâns de durere că nu o mai au alături.

Cu toate acestea, ziua de 8 septembrie le-a adus şi o rază de bucurie, una dintre surorile Maricicăi aducând pe lume o fetiţă, pe care o va numi Maria. „Pe de o parte e o zi de mare tristeţe, dar totuşi a apărut şi o bucurie în familia noastră. Chiar azi (n.r. – ieri), a venit pe lume Maria Silvia, fetiţa surorii noastre. Un suflet a plecat şi un altul a venit şi sperăm ca Maricica să vegheze asupra ei de acolo de Sus”, a scris Lilioara Iosub pe facebook.

Maricica Iosub a murit pe 24 august în cutremurul devastator din Italia. Tânăra locuia în Amatrice de peste 15 ani şi lucra într-un restaurant. Totul pentru a-şi ajuta fraţii, rămaşi în grija ei şi a tatălui, după ce mama lor a murit. Pe trei dintre ei i-a adus în ani, în Italia, ajutându-i să aibă un trai decent. Nu a uitat nici de cei de acasă, trimiţându-le bani. Ea nu a mai apucat să-şi facă propria familie, însă dorea tare mult să o boteze pe fetiţa fratelui ei. Aştepta cu ardoare sărbătorile de iarnă, pe care dorea să le petreacă în Avrămeni. S-a întors acasă, pentru totdeauna la sfârşitul lunii august. A fost înmormântată pe 2 septembrie, în zi de doliu naţional.

 

 

 

Deja ai votat!