Pieton scăpat cu bine după ce s-a izbit în tramvai

Un botoşănean a scăpat ieri, cu leziuni minore, după ce s-a ciocnit cu un tramvai. Bărbatul în vârstă de 47 de ani mergea pe Calea Naţională, iar, când a ajuns în dreptul companiei Electroalfa, s-a gândit să traverseze. Deşi a văzut că se apropie tramvaiul, a ales totuşi să treacă strada în fugă. Nu a reuşit, însă, să ajungă pe partea cealaltă a străzii, lovindu-se cu capul de mijlocul de transport în comun.

În urma apelurilor făcute la 112 de martorii la accident, la faţa locului a ajuns echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă. Victima, care imediat după eveniment a încercat să plece înainte de a primi ajutor medical, a fost transportată la spital şi diagnosticată cu un traumatism cranian.

Audiat de poliţişti, vatmanul a povestit că, dacă ar fi văzut că bărbatul aşteaptă în dreptul trecerii de pietoni, ar fi încetinit. Pentru că acesta a ales să traversze în fugă, nu a avut timp suficient să oprească.

Pe timpul efectuării cercetărilor, tramvaiele au fost blocate, iar traficul rutier a fost deviat pe şoseaua de centură.

Accidentul vine la o lună după ce un vatman a ajuns cu tramvaiul pe spaţiul verde din faţa Şcolii 11. Tramvaiul a sărit pur şi simplu de pe calea de rulare, a rupt o bucată din bordură şi s-a oprit pe spaţiul verde dintre scuaruri. Niciun călător nu a fost rănit. Vatmanul, însă, a fost depistat băut, etilotestul arătând o concentraţie de 0,21 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

 

– Tudor CHIRIAC

Deja ai votat!