Sex cu elevii anchetat cu SRI

Cazul profesorului de la Şcoala de cooperaţie din municipiul Botoşani, bănuit că ar fi abuzat sexual patru elevi, este departe de a fi clarificat. Pentru a putea proba faptele, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – biroul teritorial Botoşani, care anchetează cazul, au solicitat ajutorul experţilor de la Serviciul Român de Informaţii. Astfel, în încercarea de a recupera o serie de imagini filmate sau fotografiate cu telefonul mobil, procurorii au cerut expertizarea telefonului de către cei de la Institutul pentru Tehnologii Avansate (n.r. – structură care funcţionează în cadrul SRI).

Întrucât este posibil ca expertiza să dureze, anchetatorii au luat în calcul o nouă solicitare de prelungire a arestului preventiv. Bănuit de viol, raport sexual cu un minor şi pornografie infantilă, Paul Lupu, profesor la Şcoala de cooperaţie din municipiul Botoşani, a fost ridicat de procurorii DIICOT pe 19 mai. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2014-mai 2016, profitând de autoritatea pe care o avea, acesta ar fi întreţinut în mod repetat raporturi sexuale orale cu patru elevi, înregistrând unele scene. Potrivit anchetatorilor, acesta prefera un profil anume, victimele având fizionomii asemănătoare. Cei „selectaţi” erau invitaţi acasă, profesorul susţinând că ar vrea să-i înveţe mai multe lucruri. Ulterior, acesta le propunea să înnopteze la el, după care i-ar fi determinat să întreţină raporturi sexuale orale.

În vârstă de 47 de ani, Paul Lupu preda discipline tehnice la cursurile de chelner şi ospătar şi era administratorul unui restaurant de la marginea municipiului Botoşani.

 

Deja ai votat!