Moarte cumplită pentru o femeie de 60 de ani

0
1

Sfârşit cumplit pentru o femeie de 60 de ani, din Botoşani.

Pacientă în cadrul programului de dializă de mai mulţi ani, aceasta a fost găsită exangvinată în propria casă. Cazul le-a impresionat până şi pe cadrele medicale cu experienţă în domeniu.

Ieri dimineaţă, aproape de ora 05.00, rudele femeii au mers în camera acesteia pentru a vedea dacă s-a trezit, ea având programată devreme o şedinţă de dializă.

În momentul în care au intrat în camera ei, aceştia au rămas însă înmărmuriţi. Femeia zăcea într-o baltă de sânge, într-un fotoliu din cameră.

Aceasta avea montată pe braţul stâng o fistulă, pentru a facilita şedinţele de dializă, iar, din câte se pare, pe acolo s-a scurs aproape tot sângele din organismul femeii.

Speriate, rudele au solicitat ajutor prin 112, însă echipajul SJA ajuns la faţa locului, nu a putut decât să constate decesul. „Din păcate nu s-a mai putut face nimic, pacienta fiind complet exangvinată la sosirea echipajului nostru. Manevrele de resuscitare ar fi fost de prisos”, a precizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

Medicii specialişti spun că sângerarea masivă ar fi putut avea loc fie după ce femeia a agăţat fistula din greşeală, în somn, fie dacă dispozitivul a cedat de la uzură. Nu este exclusă nici posibilitatea ca femeia să-şi fi tras fistula în mod voluntar.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!