miercuri, martie 29, 2023
AcasăLocalMoarte cumplită pentru o femeie de 60 de ani

Moarte cumplită pentru o femeie de 60 de ani

Sfârşit cumplit pentru o femeie de 60 de ani, din Botoşani.

Pacientă în cadrul programului de dializă de mai mulţi ani, aceasta a fost găsită exangvinată în propria casă. Cazul le-a impresionat până şi pe cadrele medicale cu experienţă în domeniu.

Ieri dimineaţă, aproape de ora 05.00, rudele femeii au mers în camera acesteia pentru a vedea dacă s-a trezit, ea având programată devreme o şedinţă de dializă.

În momentul în care au intrat în camera ei, aceştia au rămas însă înmărmuriţi. Femeia zăcea într-o baltă de sânge, într-un fotoliu din cameră.

Aceasta avea montată pe braţul stâng o fistulă, pentru a facilita şedinţele de dializă, iar, din câte se pare, pe acolo s-a scurs aproape tot sângele din organismul femeii.

Speriate, rudele au solicitat ajutor prin 112, însă echipajul SJA ajuns la faţa locului, nu a putut decât să constate decesul. „Din păcate nu s-a mai putut face nimic, pacienta fiind complet exangvinată la sosirea echipajului nostru. Manevrele de resuscitare ar fi fost de prisos”, a precizat medicul Cristian Simionescu, din cadrul SJA Botoşani.

Medicii specialişti spun că sângerarea masivă ar fi putut avea loc fie după ce femeia a agăţat fistula din greşeală, în somn, fie dacă dispozitivul a cedat de la uzură. Nu este exclusă nici posibilitatea ca femeia să-şi fi tras fistula în mod voluntar.

 

– Tudor CHIRIAC

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.1 ° C
1.6 °
-0 °
66 %
3.6kmh
21 %
mie
4 °
joi
11 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când vrei să protejezi pietonii, ori apar unii care pun beţe-n roate, ori alţii care pun roate-n beţe.

EDITORIAL

Cu ani în urmă, pe vremea când Michael Schumacher domina detașat Marele Circ, transmisiunile în direct erau întrerupte de o reclamă în care protagonist...

EPIGRAMA ZILEI

Oltenii din Parlament, (Opozanții, evident !) Strigau toți în gura mare Că ... fură la guvernare !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...