Muzica populară aduce spectatori la September Fest

Botoşănenii au început să prindă gustul September Fest.

Peste o mie de persoane de toate vârstele au urmărit aseară spectacolul susţinut de Ligia&Band. Prestaţia tinerei artiste din Republica Moldova a fost pe placul spectatorilor.

Înainte de Ligia a prezentat un regal folcloric Ansamblul “Ciprian Porumbescu” din Suceava. Folclorul autentic i-a determinat pe mulţi botoşăneni din public să schiţeze paşi de dans. Apreciate au fost şi momentele instrumentale, dar şi cele prezentate de tineri interpreţi. Şi Margareta Clipa a ajuns la inimile botoşănenilor cu melodiile interpretate. Spectatorii s-au arătat un pic deranjaţi de faptul că acordarea instrumentelor a durat peste 20 de minute.

În zonă nu a ajuns, însă, primarul Cătălin Flutur, ci viceprimarul Cosmin Andrei, însoţit de Bogdan Beţenchi, şeful Serviciului edilitare din cadrul primăriei.

Edilul s-a declarat mulţumit de prezenţa în număr mare a botoşănenilor la festival. Totodată, s-a arătat mulţumit că în zonă s-a aflat un important dispozitiv de poliţişti locali, jandarmi şi poliţişti.

Spectacolul de aseară a fost deschis de Ansamblul” Stejărelul”, respective Fanfara “Stejărelul”.

La festival au ajuns şi două tinere din Germania, Alyssa von Majewski şi Elisabeth Deppermann. Însoţite de Lutz Noack, preşedintele Asociaţiei misionare “El rămâne credincios”, ele au făcut un tur al zonei şi s-au arătat impresionate de frumuseţea Centrului Vechi, dar şi al iilor oferite spre comercializare de câţiva agenţi economici.

 

Programul festivalului

 

10 septembrie

18.00 – 19.30 Ştefania Puiu, tineri interpreţi de muzică populară

30– 20.30 Filarmonica Botoşani

30 – 21.30 Daggu Project

30 – 22.45 Emil Lassaria & Caitlyn

 

11 septembrie

00 – 19.30 – Artişti locali, concursuri

30 – 20.30 – Filarmonica Botoşani

30 – 21.30 Hara

30 – 22.30 Matteo

 

 

-Virginia CONSTANTINIU

 

 

Deja ai votat!