joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTPoliţişti umiliţi de romi în Parcul Tineretului

Poliţişti umiliţi de romi în Parcul Tineretului

Dispreţul faţă de lege şi de normele de bun simţ din partea unora dintre romii care locuiesc în Parcul Tineretului a ieşit din nou la iveală, ieri la prânz.

Spiritele s-au încins după ce un locatar de la ghetouri a scos boxa pe geam şi a dat muzica foarte tare, deranjându-i pe cei din jur.

Vecinii au sunat la 112. La faţa locului au ajuns un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani şi un echipaj de jandarmi, care au încercat să rezolve problema cu vorba bună, dar, în timp ce încercau să afle cine o face pe DJ-ul, chiar în faţa blocului de garsoniere de unde se auzea muzica, poliţiştii au dat peste trei indivizi care chefuiau şi care au ripostat imediat, încercând să-i intimideze.

Ba mai mult, unul dintre aceştia a cerut ca muzica să fie dată la maxim, iar D.M., de 42 de ani a început să vocifereze, făcându-i în fel şi chip pe cei veniţi să facă ordine.

Întrucât bărbatul începuse să se agite, jandarmii l-au imobilizat, l-au băgat în dubă şi au plecat cu el la sediul IJJ pentru verificări şi cercetări.

După plecarea echipajului, în zonă s-au adunat zeci de romi, care au început să-i înjure şi să-şi bată joc de poliţişti.

Ba mai mult, cineva de la etaj a scos un PET cu apă pe geam şi i-a udat pe poliţişti, iar unul dintre agenţi a fost bruscat şi, pentru ca spiritele să nu degenereze a fost nevoie de sprijinul mascaţilor.

Astfel, în urma celor întâmplate, D.M. a fost internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean, iar alte două persoane implicate în scandal au fost amendate pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.9 ° C
7.2 °
4.9 °
96 %
2.7kmh
100 %
joi
7 °
vin
11 °
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E păcat să nu faci o plimbare în aer liber, că de mâine se răcește vremea.

EDITORIAL

Am stat foarte mult în cumpănă dacă și cum să scriu despre fostul edil al Botoșaniului. Faptul că aș putea fi acuzat de o...

EPIGRAMA ZILEI

Când privesc câte-o zăludă Trăgând din țigări de ... fân, Pricep de ce iarba crudă Place țapului bătrân...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...