Poliţişti umiliţi de romi în Parcul Tineretului

Dispreţul faţă de lege şi de normele de bun simţ din partea unora dintre romii care locuiesc în Parcul Tineretului a ieşit din nou la iveală, ieri la prânz.

Spiritele s-au încins după ce un locatar de la ghetouri a scos boxa pe geam şi a dat muzica foarte tare, deranjându-i pe cei din jur.

Vecinii au sunat la 112. La faţa locului au ajuns un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani şi un echipaj de jandarmi, care au încercat să rezolve problema cu vorba bună, dar, în timp ce încercau să afle cine o face pe DJ-ul, chiar în faţa blocului de garsoniere de unde se auzea muzica, poliţiştii au dat peste trei indivizi care chefuiau şi care au ripostat imediat, încercând să-i intimideze.

Ba mai mult, unul dintre aceştia a cerut ca muzica să fie dată la maxim, iar D.M., de 42 de ani a început să vocifereze, făcându-i în fel şi chip pe cei veniţi să facă ordine.

Întrucât bărbatul începuse să se agite, jandarmii l-au imobilizat, l-au băgat în dubă şi au plecat cu el la sediul IJJ pentru verificări şi cercetări.

După plecarea echipajului, în zonă s-au adunat zeci de romi, care au început să-i înjure şi să-şi bată joc de poliţişti.

Ba mai mult, cineva de la etaj a scos un PET cu apă pe geam şi i-a udat pe poliţişti, iar unul dintre agenţi a fost bruscat şi, pentru ca spiritele să nu degenereze a fost nevoie de sprijinul mascaţilor.

Astfel, în urma celor întâmplate, D.M. a fost internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean, iar alte două persoane implicate în scandal au fost amendate pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Sebastian GHEORGHIU

 

Deja ai votat!