spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTChiriaşii scandalagii vor plăti cu casa

Chiriaşii scandalagii vor plăti cu casa

Municipalitatea este pe punctul să ia măsuri ferme pentru ca o zonă încărcată de istorie a oraşului, Centrul Vechi, să-şi recapete culoarea de odinioară. Zonă ocolită de mulţi ani de trecători, din cauza etnicilor minoritari care locuiesc cu chirie în spaţiile municipalităţii şi care au ajuns să se considere stăpâni acolo.

Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului, a pregătit o documentaţie care va lua forma unui proiect de hotărâre de Consiliu Municipal, vizând măsuri suplimentare care să fie luate cu chiriaşii care încalcă normele de trai în comun.

„În lumina ultimelor evenimente care s-au petrecut în Centrul Istoric, în urma audienţelor pe care le-am avut, în care cetăţenii au venit cu lacrimi în ochi şi au spus că este din ce în ce mai greu să trăiască în Centrul Istoric, am luat decizia de a propune o HCL prin care să modificăm contractul cu chiriaşii asistaţi social, astfel încât atunci când aceşti chiriaşi sunt sancţionaţi pentru perturbarea ordinii şi liniştii publice în mod repetat să fie evacuaţi de către Locativa”, a spus viceprimarul.

Edilul a explicat că botoşănenii care au primit în chirie un spaţiu locativ al municipalităţii trebuie să aibă un comportament decent.

„Cu alte cuvinte, dacă tot eşti sărman şi municipalitatea te ajută, ţine-ţi gura închisă, nu fă scandal la bloc, nu tăia porcul, nu te certa cu vecinii, că te dăm afară. Dacă tot eşti necăjit, comportă-te civilizat. Mai ales că discutăm de locuinţele municipalităţii”, acesta este mesajul edilului pentru chiriaşi.

Cel mai probabil, proiectul va fi dezbătut de aleşii locali în şedinţa din luna octombrie.

 

CASETA:

Poliţie sfidată şi amenzi ignorate

 

Mulţi chiriaşi din Centrul Vechi au amenzi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, însă nu le achită. Foarte mulţi botoşăneni din Centrul Vechi se plâng de comportamentul unor etnici romi. Aceştia din urmă s-au dat în spectacol şi la ultima ediţie a September Fest. Chiar în ultima zi de festival jandarmii au fost nevoiţi să intervină, deoarece s-a iscat o bătaie în faţa scenei. Incidentul a venit după ce romii şi-au dat în petec şi în Parcul Tineretului, unde vinerea trecută mai mulţi poliţişti veniţi să restabilească ordinea au fost înconjuraţi, îmbrânciţi şi udaţi cu apă de la etaj, fiind nevoie de intervenţia mascaţilor.

Mulţi botoşăneni susţin că doar prin prezenţa forţelor de ordine 24 de ore din 24 în Centrul Vechi şi Parcul Tineretului situaţia ar putea reveni la normal.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.5 ° C
19.6 °
18.9 °
54 %
3.7kmh
54 %
mie
17 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...