marți, aprilie 16, 2024
AcasăLocal BTBani de înmormântare ajunşi pe mâna hoţilor

Bani de înmormântare ajunşi pe mâna hoţilor

Escrocii fac din nou victime în judeţ. Un bătrân de 88 de ani, din satul Icuşeni, comuna Vorona, a fost prădat miercuri după-amiază de peste 10.000 de lei, de doi tineri care par să fi acţionat la pont. Sub pretextul că trebuie să-i returneze o sumă de bani, aceştia i-au cerut rest de la o bancnotă de 200 de lei, doar pentru a vedea unde îşi ţine banii octogenarul. Ulterior, unul i-a distras atenţia, iar celălalt i-a furat toţii banii.

 

A adunat bani pentru zile negre, dar a fost prădat în numai câteva minute. Asta a păţit miercuri un bătrân din satul Icuşeni, comuna Vorona, care a fost călcat de hoţi ziua în amiaza mare. Modul de operare arată că făptaşii au acţionat „la pont”, ei având o serie de informaţii despre bătrân. Poliţiştii sunt acum pe urmele autorilor, însă nimeni nu poate garanta că vor fi recuperaţi şi banii furaţi.

Rămas văduv, I.G. locuieşte singur, iar miercuri după-amiază s-a trezit cu doi tineri în curte, care i-au spus că trebuie să-i returneze 100 de lei nepotului său, întrucât acesta ar fi cumpărat nişte BCA de la ei şi a mai rămas o diferenţă. Tinerii i-au oferit 200 de lei şi au cerut rest, dar nu întâmplător, ei dorind să vadă unde ţine octogenarul banii.

Bătrânul a intrat în casă şi s-a întors cu două bancnote de 50 de lei, însă, având informaţii că vârstnicul ar avea mai mulţi bani în casă, aceştia au insistat să le aducă o bancnotă de 100 de lei. I.G. s-a dus din nou în locuinţă, a căutat portofelul în care avea peste 10.000 de lei strânşi de-a lungul anilor, şi s-a întors, dar în acest timp unul dintre tineri l-a urmărit pe geam. Când bătrânul a ieşit să le dea bancnota cerută, cel mai vorbăreţ dintre necunoscuţi i-a distras atenţia, rugându-l să-i arate cum arată casa începută de nepotul său.

Binevoitor, bătrânul s-a conformat, dar în acest timp al doilea tânăr s-a strecurat în casă şi i-a furat toţi banii. La un moment dat, vârstnicul a realizat că este expus şi s-a întors spre casă, dar a apucat să-l vadă doar pe hoţ sărind gardul, înapoi în drum. Abia atunci a realizat că a fost prădat şi a strigat după ajutor, dar şi cel de-al doilea tânăr a zbughit-o din curte, după care a urcat în maşina cu care venise, reuşind să dispară în doar câteva minute.

 

Probe ridicate de criminalişti

 

Octogenarul şi-a anunţat imediat apropiaţii, iar aceştia au chemat poliţia. Primele cercetări s-au făcut ieri, la faţa locului ajungând şi o echipă de criminalişti care au ridicat o serie de probe. Totodată, a fost constituită o echipă operativă, poliţiştii de la Investigaţii Criminale încercând să afle orice amănunt care ar putea duce la identificarea autorilor. Ancheta a scos la iveală că nepotul bătrânului nici nu cumpărase BCA-ul de la nişte afacerişti, ci de la un magazin de profil. Prin urmare, prima ipoteză lansată a fost că hoţii au venit la „pont”, cineva oferindu-le informaţia că ar avea mai mulţi bani în casă.

Cazuri similare în judeţ

 

Cazul nu este singular. În primăvară, un bătrân de 84 de ani, din satul Poiana – Flămânzi, a fost victima a două înşelăciuni în mai puţin de trei luni. Prima dată escrocii au reuşit să scoată de la el 1.000 de lei, prin „metoda accidentul”, după care au revenit utilizând metoda de la Icuşeni, dar cu pretextul că vor să cumpere vin. Pentru a preveni astfel de furturi, poliţiştii au derulat mai multe campanii atenţionându-i pe botoşăneni să nu mai deschidă uşile la aşa-zişii vânzători ambulanţi sau la presupuşii amatori de chilipiruri.

Asta pentru că, deşi sunt şanse ca autorii să fie prinşi, nimeni nu poate garanta recuperarea banilor. Cu toate acestea, de la începutul anului au fost contabilizate în judeţ peste 10 cazuri de înşelăciuni, cele mai multe prin metoda distragerii atenţiei, ca în cazul de la Icuşeni.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
33 %
5.7kmh
66 %
mar
26 °
mie
10 °
joi
5 °
vin
11 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...