Beţiv trezit de nevastă cu un cuţit în picior

Un bărbat de 36 de ani, din Bucecea, a ajuns miercuri seară la spital, după ce a fost atacat cu un cuţit. Aflat într-o avansată stare de ebrietate, bărbatul a avut un acces de sinceritate şi le-a mărturisit cadrelor medicale că agresorul a fost propria nevastă. Enervată de starea de ebrietate în care era soţul ei, femeia s-a luat la ceartă cu el şi, la un moment dat, a pus mâna pe un cuţit şi a sărit la bătaie. În timpul luptei corp la corp dintre cei doi, lama cuţitului a ajuns în piciorul bărbatului. Îngrozit, acesta s-a trezit aproape instantaneu din beţie şi a venit la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) de la Spitalul Judeţean. „Pacientul prezenta o plagă superficială la nivelul gambei, provocată cu un cuţit, declarativ de către soţia lui. Rana a fost toaletată. I s-a prescris o reţetă şi să revină pentru control, dar şi să încerce să îşi enerveze mai puţin consoarta”, a precizat o asistentă din cadrul UPU-SMURD.

Săteanul din Bucecea nu este primul bărbat din judeţ ajuns la spital după ce a fost atacat de soţie. În urmă cu două luni, de exemplu, un botoşănean, ajuns la spital cu mai multe leziuni, le-a spus cadrelor medicale că a fost lovit atât de rău de fosta soţie, venită la el în vizită, încât şi-a pierdut cunoştinţa. Tot anul acesta, un bărbat de 54 de ani, din localitatea Dumeni, comuna George Enescu, a fost înjunghiat în spate de soţie, după un scandal.

În total, însă, în fiecare an, poliţiştii anchetează zeci de cazuri de bărbaţi agresaţi acasă. În 2015, de exemplu, din cele peste 300 de victime ale violenţei domestice, aproape 25%, adică în jur de 75 au fost bărbaţi.

 

 

 

Deja ai votat!