Lucrări cu încetinitorul la Lacul cu Nuferi

Începute în luna iulie, lucrările de la Lacul cu Nuferi de la Ipoteşti încă nu sunt finalizate, asta în ciuda estimărilor făcute de Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean, care spunea că vor fi gata la începutul lunii septembrie. Daniel Tupiluş, directorul adjunct al Memorialului Ipoteşti, spune că lucrările sunt făcute în proporţie de 40%. „Se lucrează la pod, s-a turnat fundaţia, urmează să se facă placare cu lemn. Pe aleile de sus s-a turnat nisip cu sămânţă de iarbă. Sperăm să finalizăm lucrările pe 15 octombrie”, a declarat Daniel Tupiluş. În ciuda celor declarate, oamenii susţin că lucrările de la lacul lui Eminescu nu au avansat. „Am trecut pe acolo, lacul mi s-a părut secat, pavelele sunt puse prost, la distanţe mari una de alta. Podul este în stare extrem de proastă”, a declarat un botoşănean.

Costică Macaleţi, preşedintele CJ, a spus că anul acesta la Ipoteşti se vor face lucrări în valoare de 250.000 de lei. Potrivit oficialului, pe lângă reabilitarea aleilor şi lucrări la pod, se va construi o pistă de biciclete, se va face un punct info din lemn, chiar la intrarea pe alee, se vor instala toalete ecologice, se va reabilita obeliscul şi se vor pune panouri care „să inducă atmosfera eminesciană”. În plus, se vor face rigole din beton armat, se vor pune bănci din lemn, se va reabilita platforma din beton de pe insulă, cât şi totemul.

În luna decembrie 2013, lacul cu nuferi a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean de la medicul veterinar Dorin Vasiliu, în schimbul a 200.000 de lei. Lacul are o suprafaţă de 12.241 de metri pătraţi, însă CJ deţine încă aproape 14.000 de metri pătraţi în perimetrul acestuia, dintre care aproape 3.000 reprezintă calea de acces.

 

Deja ai votat!