PSD a schimbat directorul de la apă

0

Planul noii conduceri social-democrate a Consiliului Judeţean de schimbare a directorilor liberali rămaşi în funcţie din mandatul trecut prinde contur. Primul mazilit a fost, aşa cum „Monitorul de Botoşani” anticipa de câteva zile, Gabriel Cârlan, directorul societăţii Nova Apaserv. De lunea viitoare, funcţia acestuia va fi ocupată de directorul operaţional, Ady Petruşcă, social-democrat cu state vechi.

Schimbarea a fost posibilă după ce Gabriel Cârlan a cerut scurtarea mandatului şi revenirea la funcţia de şef al Staţiei Ştefăneşti. Acesta a spus că decizia îi aparţine. Hotărârea a venit, însă, după mai multe şicane din partea conducerii CJ. Săptămâna trecută, vicepreşedintele CJ, Liviu Toma, se plângea de managerul Gabriel Cârlan, pe motiv că a plecat în delegaţie pentru două zile fără a-l anunţa. Asta deşi deplasarea a fost în interes de serviciu, Gabriel Cârlan plecând la o întâlnire a patronatului din domeniul apei, organizată o dată la şase luni.

Acum managerul spune că, odată cu noua funcţie, va avea linişte. „Am făcut foarte multe lucruri pentru această societate, este stabilă, am pus-o pe picioare. Am făcut această solicitare, pentru că mai sunt cinci luni de mandat. Totul a fost pe cale amiabilă, ne-am strâns mâna, ne-am felicitat. Acum o să fiu mai liniştit. Pot să spun sincer că sunt mândru de acest mandat”, a declarat Gabriel Cârlan.

Acesta a ocupat funcţia de director general al societăţii Nova Apaserv din anul 2012. În mandatul său, acesta a reuşit să îmbunătăţească semnificativ situaţia încasărilor, demarând o amplă campanie prin care anunţa că vrea să-i obişnuiască pe clienţi să achite apa la timp, la fel ca orice alt serviciu care este sistat în caz de neplată. Măsurile au cuprins somaţii de plată trimise datornicilor, debranşări, procese şi chiar proceduri de executare silită. Aşa s-a ajuns ca gradul încasărilor să crească treptat şi să ajungă la 98% lunar.

Ady Petruşcă, noul director general al operatorului de apă, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima opinia vizavi de noua funcţie pe care o va ocupa începând de luni.

 

Deja ai votat!
se încarcă...