Copil la un pas de moarte din cauza unei albine

Un copil a fost dus la spital în stare foarte gravă, din cauza unei albine care l-a înţepat în gât. Băiatul terminase orele şi aştepta în autogară microbuzul pe care urma să-l ia pentru a ajunge acasă. La un moment dat însă, a simţit o înţepătură puternică în ceafă şi, când a pus mâna, a dat peste albina care îl înţepase. În ciuda durerii puternice, a preferat să nu spună nimănui şi să rămână în staţie, pentru a nu pierde transportul spre casă. Cu fiecare minut însă, starea lui devenea din ce în ce mai rea, băiatul având reale dificultăţi de a respira.

Norocul lui a fost faptul că mai mulţi oameni din autogară au realizat că se simte rău şi au sunat la 112. La faţa locului s-a deplasat un echipaj cu medic, dispecerii realizând că este vorba de un caz grav, mai ales din cauza celor aproape 20 de minute cât a durat până s-a sunat la 112 din momentul înţepăturii. Copilul a fost preluat imediat şi i s-a acordat primul ajutor, ulterior fiind transportat la Urgenţe. „Starea copilului era destul de gravă. Respira cu foarte mare dificultate, prezenta edeme pe faţă, la nivelul gâtului, torace şi ambele mâini. Dacă mai dura mult până să apeleze 112, ar fi putut deveni un caz critic”, a precizat medicul Liviu Stan, din cadrul SJA Botoşani.

Cadrele medicale spun că vara aceasta au avut parte de numeroase cazuri de persoane înţepate de albine, viespi sau alte insecte, în cazul primelor, specialiştii punând agresivitatea lor şi pe seama secetei prelungite şi a lipsei de hrană.

Multe dintre cazuri au fost grave, pacienţii fiind duşi urgent la spital.

 

– Tudor CHIRIAC

 

 

Deja ai votat!