Bătrână violată de un consătean

O femeie în vârstă de 76 de ani, din satul Seliştea, comuna Mileanca, a fost violată duminică de un consătean, care a intrat peste ea în casă. Prins la câteva ore de la agresiune, principalul suspect, Viorel C. în vârstă de 45 de ani, a fost reţinut de poliţişti, riscând să ajungă în spatele gratiilor. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP), agresiunea ar fi avut loc duminică după-amiază, când bărbatul, profitând că femeia locuieşte singură, a dat buzna peste ea în locuinţă.

Lovită, Maria H. a încercat să se apere, însă, prin ameninţări şi violenţă, individul a reuşit să o imobilizeze, a târât-o într-un autoturism, după care a dus-o pe un teren agricol de la marginea localităţii, unde a violat-o şi a supus-o la perversiuni sexuale.

Plină de vânătăi, femeia a avut puterea să se întoarcă acasă şi le-a povestit vecinilor grozăvia. Când au văzut-o cum arăta, sătenii au sunat la 112, iar cazul a fost preluat de poliţişti, care au deschis o anchetă. Astfel, în urma cercetărilor iniţiate, poliţiştii au ajuns şi la agresor.

Acuzat de violare de domiciliu şi viol, Viorel C. a fost ridicat pentru audieri şi a petrecut noaptea de duminică spre luni în arestul IJP. „Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, a precizat Anca Silion Aramă, ofiţer în cadrul Biroului de presă al IJP.

Victima a fost internată la Spitalul Municipal Dorohoi, unde urma să fie examinată medico-legal şi să primească îngrijirile medicale cuvenite.

 

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!