Crimă comisă la beţie de doi adolescenţi

Crimă terifiantă în satul Dumbrăviţa (comuna Ibăneşti), unde un bărbat de 55 de ani a fost ucis la beţie de doi tineri de 17 şi respectiv 18 ani, care au încercat mai apoi să ascundă faptele. Identificaţi ulterior de procurori, cei doi suspecţi, Eduard V. şi Daniel F., au fost reţinuţi şi apoi arestaţi preventiv. Grozăvia s-a petrecut joi seară, când cei doi tineri au chefuit cu vreo trei litri de bere la locuinţa primului dintre ei. La un moment dat şi-a făcut apariţia şi Constantin S. de 55 de ani, din Cristineşti, care de aproape un an se apropiase de familia băiatului de 17 ani. Bărbatul era băut, iar prezenţa acestuia l-a deranjat pe Eduard V., care a reacţionat imediat. De la vorbe aruncate în treacăt s-a ajuns la o ceartă, iar la final tinerii au reacţionat violent, sărind cu pumnii pe bărbat. Şi l-au lovit, până ce acesta nu a mai mişcat.

După lăsarea întunericului, l-au pus în faeton cu gândul să-l ducă acasă, însă l-au abandonat undeva în câmp, la intrarea în satul Dragalina, însă, din câte cred anchetatorii, bărbatul murise deja. Trupul neînsufleţit a fost descoperit abia vineri dimineaţă, de nişte săteni, care au anunţat imediat poliţia. Cazul a fost preluat iniţial de poliţiştii Secţiei 6 de poliţie rurală Pomârla, la mijloc fiind vorba de o „moarte suspectă”, însă printre ipotezele luate în calcul a fost şi varianta unui accident mortal cu fugă de la locul faptei.

Cercetările care au urmat, dar şi rezultatele necropsiei, au scos la iveală că bărbatul, Constantin S., a murit din cauza mai multor leziuni interne, pe fondul unei agresiuni. Ancheta a fost preluată imediat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, iar la locul tragediei s-a deplasat o echipă operativă condusă de un procuror.

Astfel, în urma probelor adunate cu ajutorul criminaliştilor şi a poliţiştilor din Serviciul de Investigaţii Criminale, anchetatorii au reuşit să ajungă la cei doi tineri, care au devenit principalii suspecţi. Reţinuţi, cei doi au fost audiaţi şi au recunoscut conflictul cu bărbatul, însă au respins ideea că l-ar fi ucis în bătaie. Prezentaţi sâmbătă în faţa magistraţilor de la Tribunalul Botoşani, Daniel F., şi Eduard V. au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

 

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

– Marius PRELIPCEANU

 

Deja ai votat!