Directorii care vor parlamentari îşi pierd funcţiile

Directorii de instituţii publice au fost avertizaţi de prefectul Dan Nechifor să nu se implice în campania electorală pentru alegerile parlamentare. În debutul şedinţei Colegiului Prefectural de ieri, oficialul a citit un mesaj în acest sens, de la ministrul Afacerilor Interne.

Toleranţa va fi zero. Cei care vor dori să se implice în campania electorală sunt invitaţi să urmeze procedurile legale”, a precizat prefectul.

Practic, directorii care vor dori să candideze pentru un mandat de parlamentar vor trebui să demisioneze din funcţiile de conducere şi, dacă doresc să-şi păstreze un serviciu, să se transfere pe o funcţie de execuţie. Pe perioada campaniei electorale, trebuie să se suspende şi din această funcţie, cu precizarea că pe aceste posturi (n.r., cele de execuţie) se va putea reveni după alegeri.

La Botoşani, şi-au anunţat intenţia de a candida mai mulţi şefi de instituţii. Este vorba de social-democraţii Marius Budăi, directorul Casei Judeţene de Pensii, Costel Lupaşcu, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate, Răzvan Rotaru, comisarul şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu şi Mihaela Huncă, inspector şcolar general.

Alegerile pentru noii parlamentari vor avea loc pe 11 decembrie, iar campania electorală va debuta de pe 10 noiembrie.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

Deja ai votat!