vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTMamă scoasă vinovată pentru copilul mort în spital

Mamă scoasă vinovată pentru copilul mort în spital

Comisia de anchetă internă în cazul bebeluşului mort la 30 de ore de la naştere şi-a încheiat activitatea. Formată la solicitarea conducerii celui mai mare spital din judeţ, comisia medicală a finalizat ancheta şi, potrivit unor surse din cadrul unităţii sanitare, a confirmat presupunerile iniţiale ale medicilor, şi anume că bebeluşul a căpătat infecţia din burta mamei.

Deşi acest lucru nu a fost făcut public în mod oficial, medicii spun că toate indiciile au dus către această concluzie. „Este singura explicaţie pe care au avut-o medicii pentru evoluţia fulminantă a infecţiei la bebeluş”, a spus un medic din cadrul unităţii sanitare.

Problema este că singura metodă de a dovedi acest lucru ar fi fost prelevarea de probe pentru laborator din placentă, imediat după naşterea bebeluşului, ceea ce nu s-a făcut. Asta însă pentru că astfel de probe se fac atunci când există suspiciuni cu privire la starea de sănătate a mamei sau a fătului în momentul naşterii, ceea ce nu a fost cazul la acest bebeluş.

Din păcate, însă, evoluţia ulterioară a stării de sănătate a micuţului a fost una negativă, iar intervenţia medicilor cu tratament antibiotic prea târzie pentru a-l putea salva. Totuşi, pentru a fi convinşi că ipoteza lor este una bună, membrii comisiei au trimis datele anchetei şi concluziile şi către un profesor universitar de la Iaşi, care urmează să se pronunţe pe baza celor găsite de către comisia botoşăneană.

 

Procurorii continuă ancheta

 

Părinţii micuţului, Lucian şi Otilia Alexandrescu, cred, însă, că bebeluşul a luat infecţia din spital. Asta, deoarece analizele efectuate au arătat că acesta era infectat cu Streptococ Beta Hemolitic de Grup B. Acesta se poate dovedi fatal pentru bebeluşi, dacă tratamentul nu este aplicat la timp. Conform literaturii de specialitate, acest streptococ se găseşte la foarte multe femei în flora vaginală, iar, pentru ca micuţul să nu fie infectat, se recomandă cezariana. Pentru că mama micuţului mort nu avea acest microb, iar băiatul s-a născut prin cezariană, există posibilitatea ca streptococul să fi ajuns în plămânii copilului de pe sonda cu care a fost aspirat imediat ce a fost scos din uter.

Chiar dacă spitalul a terminat ancheta, procurorii continuă cercetările, aceştia având în lucru un dosar pentru omor din culpă şi neglijenţă.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...