Primar bun de plată pentru o femeie bătută

Primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a fost obligat de Judecătoria Săveni la plata a peste 2.000 de lei drept cheltuieli de spitalizare, după ce ar fi bătut o femeie în urmă cu mai bine de trei ani şi jumătate. Agresiunea a avut loc pe 2 decembrie 2012, când primarul ar fi lovit-o pe C.A., pe fondul unor discuţii contradictorii. A doua zi, în urma leziunilor suferite, femeia a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe şi a fost internată la Spitalul Judeţean până pe 14 decembrie 2012.

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, însă nu s-a mers pe trimitere în judecată. În schimb, în noiembrie 2015, Spitalul Judeţean s-a constituit parte civilă şi l-a acţionat în instanţă pe Toader Leampăr, pentru răspundere delictuală, solicitând ca acesta să plătească toate cheltuielile de spitalizare a victimei, respectiv 2.223,66 lei, cu dobânda legală aferentă calculată din data externării femeii şi până la data achitării efective a debitului.

Citat în instanţă, Toader Leampăr nu s-a prezentat în faţa judecătorilor şi nici nu a depus întâmpinare. În schimb, magistraţii au audiat-o pe femeie şi l-au obligat pe primar la plată. „Instanţa reţine că orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune şi să nu aducă atingere, prin acţiunile ori inacţiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane. Cel care, având discernământ, încalcă această îndatorire răspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat să le repare integral”, se menţionează în sentinţă. Decizia este definitivă, însă, deşi reporterii „Monitorul” au încercat să afle punctul de vedere al primarului, Toader Leampăr nu a putut fi contactat.

 

Deja ai votat!