joi, septembrie 29, 2022
AcasăLocalProfesor în război cu şefii educaţiei

Profesor în război cu şefii educaţiei

Un profesor botoşănean îşi caută de trei ani dreptatea în instanţă. Gheorghe Bordianu din Dorohoi a susţinut în 2013 Concursul naţional de titularizare, la disciplina geografie. A primit atunci nota 3,50. Convins fiind că a fost nedreptăţit, deoarece a scris 15 pagini, a început un lung şir de demersuri în instanţă.

Lucrarea de titularizare a fost trimisă de Parchetul Botoşani la recorectat în trei universităţi din România. În adresa semnată de Dănuţ Petrea, decanul Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” şi transmisă Poliţiei Botoşani, se arată că „evaluarea lucrării a fost realizată de cadre didactice cu experienţă având capacitate certă de expertiză în disciplinele în care se înscriu subiectele abordate în lucrare”. În aceeaşi adresă se mai precizează că „suntem în măsură să vă informăm că, după opinia noastră, nota finală care s-ar cuveni să fi fost acordată lucrării în cauză este de 7,20”. Cu nota maximă primită la inspecţia de la clasă, profesorul ar fi trebuit să aibă media 7,90.

Această victorie în privinţa majorării notei nu i-a adus, însă, şi reîncadrarea în învăţământ, în ciuda demersurilor făcute la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ministerul Educaţiei. „Profesorii de la Cluj au spus că ori a fost rea intenţie, ori neglijenţă, ori lipsă de profesionalism, pentru că nu se poate ca pe o lucrare de 7,20 să primesc 3,50. În ciuda demersurilor făcute, oficialii din educaţie mi-au transmis că nu mă vor pune niciodată profesor şi instanţa de judecată să îmi dea titlul de profesor”, a spus Gheorghe Bordianu.

El a continuat procesele în instanţă şi şi-a căutat alt loc de muncă pentru a-şi întreţine soţia, care are probleme de sănătate, şi cei doi copii.

În acest an, Gheorghe Bordianu a susţinut din nou concursul de titularizare la Constanţa şi a obţinut nota 8,25 la proba scrisă. El a declarat că acest rezultat l-a ajutat să obţină post în învăţământ, în judeţul Constanţa, şi este hotărât mai mult ca oricând să-şi facă dreptate. El se judecă şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea (acolo unde au fost corectate lucrările candidaţilor botoşăneni care au susţinut Concursul de titularizare în 2013) şi cu Ministerul Educaţiei. Doreşte să obţină salariile de profesor din perioada 2013-2016, dar şi ca aceşti trei ani să-i fie adunaţi la vechime.

Procesul a ajuns la Curtea de Apel Suceava, însă nu a fost stabilit primul termen.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu au dorit să comenteze situaţia, motivând că aşteaptă o hotărâre definitivă a instanţei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.8 ° C
23.9 °
22.2 °
55 %
0.5kmh
100 %
joi
23 °
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
16 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...