Cumătrie terminată cu lăutari sechestraţi

O cumătrie organizată în noaptea de marţi spre miercuri la Restaurantul „Belvedere” din municipiul Botoşani s-a terminat cu o intervenţie a jandarmilor şi poliţiştilor. Scandalul a izbucnit în jurul orei 04.00 dimineaţa, după ce petrecerea s-a spart. Atunci, unul dintre invitaţi, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a rămas în local şi, nemulţumit că formaţia de lăutari „Mierea României” nu mai cântă, s-a luat la harţă cu şeful formaţiei, după care i-a furat unuia dintre lăutari telefonul mobil dar şi o orgă, pe care le-a dus acasă, cu intenţia de a determina formaţia să cânte în continuare. A urmat un apel pe 112, iar la faţa locului a ajuns o patrulă mixtă formată dintr-un poliţist şi un jandarm, care a dat peste Cristian I., în vârstă de 34 de ani, care era înarmat cu două sticle sparte şi care ameninţa că-i va lovi pe cei care se apropie de el.

Prin urmare, a fost solicitat sprijinul Detaşamentului mobil de jandarmi, care a intervenit imediat. Trezit la realitate cu un spray iritant lacrimogen, scandalagiul a fost imobilizat şi încătuşat şi dus mai apoi la Poliţia municipiului Botoşani, pentru cercetări.

Iniţial, cercetările au fost efectuate pentru furt şi distrugere, întrucât în urma incidentului au fost sparte şi câteva pahare din restaurant, însă la final lucrurile au fost clarificate. Astfel, bunurile sustrase au fost restituite lăutarilor, iar şefa de sală de la restaurant nu a depus plângere. „Nu a avut nimic cu personalul restaurantului, ci doar cu cei din formaţie”, au spus reprezentanţii restaurantului.

Însă, pentru scandalul provocat, jandarmii i-au aplicat petrecăreţului o amendă contravenţională. „A fost un concurs de contravenţii cu provocare de scandal, adresare de injurii şi refuz de legitimare, motiv pentru care sancţiunea aplicată a fost de 2.500 de lei”, a precizat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

 

Deja ai votat!