Copil orfan după tragedia de la Roma

Tânărul în vârstă de 33 de ani, abandonat în stare critică într-o maşină distrusă într-un accident, a murit în spital. Încă de la internare, în seara de 19 septembrie, medicii au spus că starea lui este critică, iar prognosticul rezervat. Totuşi, familia lui a sperat mereu într-o minune, vineri rudele, aflate pe holurile spitalului, spunând chiar că se simte mai bine. Sâmbătă seară, însă, organismul lui Corneliu N. a cedat, iar medicii au fost nevoiţi să declare decesul. Bărbatul avea un copil de opt ani şi în aceste zile era programat să susţină examenul pentru permisul de conducere. Un gest necugetat a adus decesul lui şi nenorocirea familiei.

În seara în care a avut loc accidentul, Corneliu N. s-a urcat în maşina condusă de Cristain Florin Baltag, un tânăr de 21 de ani, deşi acesta era băut şi nici nu avea permis de conducere. Pe drumul spre Botoşani, şoferul a pierdut controlul maşinii, care s-a izbit de un copac. Scăpat fără nicio zgârietură, cel de la volan a reuşit să iasă din autoturism şi, dând dovadă de un cinism macabru, a trecut peste prietenul care zăcea în agonie, lângă el, şi s-a făcut nevăzut în noapte, fugind desculţ pe câmp, fără măcar să sune la 112 pentru ca rănitul să poată primi cât mai repede ajutor.

După câteva zeci de minute de la producerea accidentului, bărbatul de 33 de ani a ajuns într-un final pe mâinile cadrelor medicale, sosite la faţa locului în urma unui apel făcut la 112 de un şofer. Din păcate, însă, starea acestuia era critică, traumatismele suferite fiind deosebit de grave.

Autorul accidentului se află în arest

 

Autorul accidentului, Cristian Florin Baltag, a fost găsit de poliţişti acasă, la părinţii săi, la patru ore de la producerea evenimentului. Când l-au testat cu aparatul etilotest, aceştia au constatat că era băut, aparatul indicând o concentraţie de 0,45 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Mai mult, şoferul nu avea permis de conducere, maşina nu era înmatriculată, iar numerele aplicate pe autoturism erau false. Tânărul, care la începutul lunii septembrie fusese prins la volan fără permis şi cu numere expirate, a fost reţinut, iar judecătorii au decis să-l trimită după gratii pentru o perioadă de 30 de zile, pentru conducerea pe drumurile publice fără permis, conducerea unui autoturism neînmatriculat, conducerea unui autoturism cu numere false, părăsirea locului accidentului şi conducerea pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acum tânărul va fi acuzat şi de moartea prietenului său, riscând să fie acuzat chiar de omor, aşa cum s-a întâmplat cu cei doi dărăbăneni implicaţi în accidentul mortal din sâmbăta Paştelui.

 

Deja ai votat!