Premieră 3D pentru un artist botoşănean

Pictorul botoşănean Daniel Relenschi continuă să uimească cu lucrările sale. Recent, artistul a realizat primul tablou 3D alb-negru din România. „Portretul mi l-a comandat o clientă din Turnu Măgurele. Era oarecum sceptică, pentru că cineva îi realizase un print, care se voia a fi tablou, dar am asigurat-o că va fi ceva diferit. Tabloul l-am realizat pe decursul a două luni, folosind tonuri diferite de alb şi negru dar, dacă e să calculez timpul efectiv de lucru, ar fi undeva la două săptămâni”, a declarat artistul botoşănean.
De câteva luni, Daniel trece printr-o perioadă dificilă. Diagnosticat în primăvară cu cancer de piele malign, tânărul a făcut numeroase examene medicale şi tratamente în ţară şi străinătate. În ciuda problemelor de sănătate, nu s-a dat bătut şi a privit cu optimism viitorul, spunând că are o luptă de câştigat.
În sprijinul lui au sărit şi alţi artişti, care încearcă să strângă bani pentru el. Una dintre acţiunile organizate de aceştia este o licitaţie la care vor fi vândute, pe 1 octombrie, mai multe lucrări, printre care şi un desen realizat în creion pe carton, de Daniel. Licitaţia se va desfăşura online, cât şi la Casa de licitaţii Artmark din Bucureşti.
„E un eveniment care se anunţă a fi cel puţin interesant. Se va desfăşura de la ora 14 până la ora 18 şi va avea muzică live, va fi o expoziţie cu lucrările artiştilor participanţi la licitaţie şi alte surprize oferite de cei de la Rotaract Triumph, cei care organizează evenimentul, care este unul caritabil, menit să strângă fonduri pentru a mă sprijini pe mine în lupta cu cancerul”, a declarat Daniel Relenschi.
Până acum, artistul botoşănean a realizat peste 3.000 de lucrări, dintre care aproximativ 25 sunt în format 3D.
El are trecută în palmares şi prima pictură 3D din România.

Deja ai votat!