Primarul de Stăuceni îşi face dreptate cu camionul

În comuna Stăuceni a avut loc sâmbătă un incident incredibil, primarul localităţii, Relu Burlacu, distrugând cu camionul maşina cumnatului său, Paul Ţurcanu. Scandalul între cei doi a izbucnit după ce acesta din urmă, care deţine o farmacie în localitate, a rămas fără apă în urma unei lucrări executate pe teritoriul comunei. Cum demersurile de săptămâna trecută nu au avut rezultat, sâmbătă, Paul Ţurcanu i-a cerut din nou ajutorul primarului. Şi nu oriunde, ci pe câmp, acolo unde primarul tocmai urma să trimită un camion cu pământ unui sătean, folosindu-se de buldoexcavatorul Primăriei.

Deranjat de insistenţa cumnatului său, Relu Burlacu, aflat la volanul unui camion, a avut o reacţie neaşteptată. I-a cerut să plece din calea lui, după care a pornit cu mastodontul fix spre maşina lui Paul Ţurcanu, o Skoda Octavia, şi s-a izbit în ea, distrugând partea din faţă. Ulterior, el a întors camionul şi s-a izbit din nou în maşina cumnatului, avariind şi partea din spate, după care şi-a văzut de drum. Incidentul s-a petrecut la ieşirea din Stăuceni spre Roşiori, Paul Ţurcanu solicitând mai apoi intervenţia poliţiştilor. Cum totul s-a întâmplat pe un drum de câmp, nu pe un drum public, cazul nu a fost considerat accident rutier, cercetările derulându-se sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, incidentul fiind anchetat de Secţia nr. 1 de poliţie rurală Botoşani.

Edilul are probleme cu justiţia

 

Relu Valentin Burlacu a obţinut mandatul de primar anul acesta, în urma alegerilor locale. În aprilie 2015, el a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul teritorial Suceava, pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la contrabandă, dosar aflat pe rolul Tribunalului Suceava. În schimb, în urmă cu mai bine de 10 ani, el a fost trimis în judecată pentru distrugere, după ce a intrat cu tractorul în casa unui consătean.

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!