Sute de slujbe vacante

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA) şi Consiliul Judeţean (CJ) sunt doar câteva dintre instituţiile publice care au anunţat oferte de muncă. Potrivit unei situaţii întocmite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), botoşănenii care doresc să se integreze sau să se reintegreze pe piaţa muncii au la dispoziţie peste 600 de locuri de muncă vacante în judeţ şi 71 în afara acestuia.

În condiţiile în care în sistemul privat sunt la mare căutare muncitori, chiar şi necalificaţi, în confecţii şi construcţii, dar şi în alimentaţie publică sau comerţ, instituţiile publice au nevoie în general de consilieri cu studii superioare.

ITM, CJ şi Primăria Dorohoi au oferte în acest sens, în timp ce DSPSA angajează şefi servicii pentru parcul de agrement Cornişa. Spitalul de Pneumoftiziologie a anunţat că are nevoie de analist programator, operator introducere, validare şi prelucrare date, precum şi îngrijitoare, în timp ce Spitalul de Recuperare are nevoie de o infirmieră şi două îngrijitoare la unităţi de ocrotire socială şi sanitară.

Ofertele de muncă din ţară vin din Bucureşti şi judeţele Suceava şi Vâlcea, fiind căutaţi muncitori în construcţii sau tâmplărie, manipulanţi marfă sau lucrători în bucătărie.

Pentru serviciile oferite, angajatorii oferă salarii cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei, în funcţie de studiile absolvite, experienţa în domeniu şi tipul contractului de muncă.

 

– Roxana RUSU

rrusu@monitorulbt.ro

 

Deja ai votat!