Liber după un atac mafiot

Un botoşănean bănuit că, duminică seară, a incendiat un autoturism Mercedes în centrul municipiului Botoşani, a petrecut 24 de ore în arestul poliţiei. Acuzat de distrugere prin incendiere, Liviu B. a fost ridicat de poliţişti luni şi reţinut pentru cercetări. În baza probelor administrate de anchetatori, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au propus ieri arestarea lui preventivă, însă instanţa a dispus plasarea botoşăneanului sub control judiciar.

Astfel, potrivit anchetatorilor, duminică seară, Liviu B., aflându-se în stare de ebrietate, a pus într-un PET un litru de benzină şi a mers în spatele blocului de pe strada Cuza Vodă nr. 6 din municipiu, unde era parcat autoturismul Mercedes Benz C 180 aparţinându-i lui Erkan Y. şi l-a incendiat. Flăcările au fost observate de locatarii blocurilor din împrejurimi, care au sunat la 112 şi au solicitat intervenţia flăcărilor.

Focul a fost stins în scurt timp, însă maşina a fost distrusă. Cazul a fost preluat de poliţiştii de la Investigaţii Criminale, iar, în baza probelor, anchetatorii au ajuns la Liviu B., care a devenit principalul suspect. Modul de operare, faptul că a pus în pericol şi alte maşini parcate în apropiere, dar şi faptul că tânărul fusese condamnat de Judecătoria Botoşani, în martie, la 11 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru înşelăciune şi uz de fals (n.r. – fiind obligat să respecte mai multe măsuri) i-au făcut pe procurori să solicite arestarea lui, dar propunerea a fost respinsă, magistraţii Judecătoriei dispunând punerea lui în libertate şi instituirea controlului judiciar.

 

– Sebastian GHEORGHIU

sgheorghiu@monitorulbt.ro

 

 

Deja ai votat!