Mişcările sindicale iau amploare înainte de alegeri, mai nou ieşind în stradă şi poştaşii.

Membrii Sindicatului Judeţean al Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) au întrerupt ieri lucrul şi au pichetat, timp de 30 de minute, sediile oficiilor poştale din Botoşani.

„Revendicările membrilor de sindicat, nerezolvate după şapte luni de negocieri, amânări şi promisiuni neonorate sunt majorarea cu 200 de lei, în sumă fixă, a salariilor, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi obligarea conducerii companiei de a creşte veniturile”, au susţinut sindicaliştii.

De altfel, Constantin Ispir, liderul SLPR – filiala Botoşani, a arătat în repetate rânduri că, deşi oficiul judeţean funcţionează cu deficit de personal, iar unii dintre lucrători nu şi-au luat concedii de ani buni, pentru că nu are cine-i înlocui, compania nu acceptă să facă angajări. Liderul mai spune că o altă revendicare este acordarea de sporuri pentru condiţii grele de muncă. „Poştaşii se deplasează kilometri în şir, în fiecare zi, pe ploaie sau vânt, ger sau ninsoare, caniculă, cu genţi care ajung să cântărească şi peste 20 de kilograme”, a mai precizat Constantin Ispir.

 

Val de proteste anunţat de sindicalişti

 

În perioada următoare, şi alte categorii de bugetari vor organiza proteste pentru a obţine majorări salariale. Astfel, pe 19 octombrie cadrele medicale vor fi în grevă de avertisment, iar de pe 31 octombrie în grevă generală. Angajaţii din învăţământ sunt şi ei nemulţumiţi de ordonanţa salarizării şi vor să iasă în stradă. Angajaţii din penitenciare au început deja mişcările de protest, de luni, aceştia reproşând condiţiile de muncă şi lipsa personalului, anunţând că nu vor să mai lucreze suplimentar.

Deja ai votat!