Şofer catastrofă oprit doar cu cătuşe

Un şofer care a urcat băut la volan, deşi avea permisul de conducere anulat, a provocat un accident şi a dat bir cu fugiţii, a fost arestat preventiv, ieri, sub acuzaţiile de conducere a unui vehicul fără permis, conducere sub influenţa alcoolului, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. Măsura a fost dispusă de magistraţii Judecătoriei Dorohoi după ce bărbatul, Cezar Vasile Văcăreanu, în vârstă de 33 de ani, a adunat în ultimii ani mai multe condamnări pentru infracţiuni rutiere, el având pe conştiinţă şi moartea a doi prieteni. Ultima ispravă a avut loc vineri seară, când bărbatul a pierdut controlul volanului pe drumul judeţean ce străbate satul Dumeni şi a acroşat un faeton, după care a părăsit locul accidentului. Găsit de poliţişti după două ore, acesta a fost depistat cu o concentraţie alcoolică de 0,88 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

Dar nu este pentru prima dată când bărbatul ajunge în spatele gratiilor. Pe 16 iulie 2011, Cezar Vasile Văcăreanu a băut în neştire cu doi prieteni de 21 şi respectiv 22 de ani, iar în jurul orei 02.00 a urcat la volanul autoturismului său cu gândul să-i ducă pe aceştia acasă. Din cauza stării de ebrietate, la câteva minute după pornirea autoturismului, într-o curbă la dreapta, bărbatul a pierdut controlul maşinii care a ajuns pe contrasens şi s-a izbit violent în zidul fostei fabrici de săpun. În urma impactului, cei doi prieteni au murit, iar analizele de laborator aveau să scoată la iveală că Cezar Vasile Văcăreanu era beat criţă, alcoolemia fiind de 1,75 grame pe litru alcool în sânge. Trimis în judecată, el a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, fiindu-i anulat şi permisul de conducere.

Culmea e că experienţa de atunci nu l-a liniştit. Pe 7 noiembrie 2014, după ce a muncit cu un amic, s-a pus pe băut, iar seara s-a gândit să-şi ducă prietenul acasă. A luat maşina concubinei şi, cu toate că avea permisul anulat, a plecat la drum, dar a fost oprit de un echipaj al Poliţiei rutiere, la verificarea cu etilotestul rezultând o îmbibaţie de 0,36 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Trimis din nou în judecată, el a şi-a recunoscut fapta şi a scăpat cu o amendă de 3.000 de lei, sentinţă rămasă definitivă în octombrie 2015. De altfel, de fiecare dată când a comis fiecare faptă, bărbatul şi-a recunoscut vina şi a regretat cele întâmplate, beneficiind de reducerea pedepsei, dar imediat după aceea a ignorat din nou normele rutiere.

 

 

 

Deja ai votat!