miercuri, octombrie 5, 2022
AcasăLocalRomii au băgat groaza şi în poliţie

Romii au băgat groaza şi în poliţie

Măsurile dispuse de autorităţi pentru reinstaurarea ordinii şi liniştii publice în Centrul Vechi şi Parcul Tineretului sunt ineficiente din cauza atitudinii manifestate de unii concitadini, dar şi a ezitărilor din partea forţelor de ordine, care se feresc să fie ferme chiar şi atunci când situaţia o impune.

Situaţia s-a văzut cel mai bine marţi seară, în urma unui incident petrecut pe strada Parcul Tineretului când un bărbat, care locuieşte într-un bloc de lângă ghetouri, a nimerit, la întoarcerea la domiciliu, într-un grup de femei de etnie romă, care blocau casa scării.

Şi-a cerut permisiunea să treacă, iar în acel moment femeile au ripostat agresiv, cu un limbaj vulgar, una dintre ele lansând şi un mesaj de genul „chem tot ghetoul pe capul tău”.

Întrucât reacţia acestora a tulburat liniştea locatarilor, a urmat un apel la Dispeceratul Poliţiei Municipiului, prin care se solicita intervenţia forţelor de ordine. La faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie, urmat apoi de un echipaj de jandarmi, dar între timp în faţa blocului s-au adunat aproape 100 de romi.

Asediaţi, poliţiştii au invocat faptul că nu pot lua măsuri, întrucât nu există niciun act normativ care să interzică întâlnirile şi discuţii în scara blocului, ignorând injuriile şi expresiile jignitoare sau vulgare proferate de femei, deşi, potrivit legii, astfel de acte constituie cel puţin contravenţie. În timpul discuţiilor a apărut şi un individ care, fiind cel mai probabil partenerul uneia dintre femei, a încercat să-şi ia consoarta, dar a început să arunce şi el cu injurii.

Într-un final, individul care vocifera a fost ridicat de poliţişti şi dus la sediu pentru cercetări. Ciudat este că pe tot parcursul acestor discuţii, nimeni – nici poliţiştii şi nici jandarmii – nu au făcut nimic pentru a-i dispersa pe cei adunaţi în faţa blocului.

 

Subiectul este tratat pe larg în ediţia tipărită a cotidianului „Monitorul de Botoşani”.

 

– Sebastian GHEORGHIU

– Roxana RUSU

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.6 ° C
16.6 °
15.5 °
40 %
2.6kmh
100 %
mie
17 °
joi
21 °
vin
20 °
sâm
21 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La începutul meciului erau semne bune, dar nu a fost să fie.

EDITORIAL

Oameni cu căștile pe urechi, scriind mesaje sau vorbind preocupați la telefon - aceasta este imaginea nelipsită de pe aproape orice trecere de pietoni...

GÂNDUL ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...